Így posztolhatsz egyszerre az Instagramra is Facebook oldaladról

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Így posztolhatsz egyszerre az Instagramra is Facebook oldaladról

Mióta a Facebook egy milliárd dollárért felvásárolta az Instagramot (ami azóta már százszor ennyit ér), a csapat rengeteget dolgozott a két platform integrációját. Jó példa erre, hogy az Instagram hirdetéseket a Facebook Hirdetéskezelőjéből lehet elkészíteni.

Így posztolhatsz egyszerre az Instagramra is Facebook oldaladról

Az Instagramról már korábban is lehetett posztolni a Facebookra, ráadásul ezt a történetekkel is megtehetjük egy ideje, azonban mindezidáig nem volt lehetőség arra, hogy a Facebookon készített bejegyzéseket az közvetlenül közzétegyük az Instagramon.

 

Szerencsére erre a funkcióra sem kell tovább várnunk. Habár még nem érhető el minden oldal számára, elképzelhető, hogy egyelőre neked sem jelenik majd meg a beállítás, de mindenképpen jó látni, hogy a két platform integrációja egyre csak erősödik. Azonban ha érdekel ez a rendkívül hasznos funkció, és legalább fel szeretnél készülni arra az esetre, amikor a te oldaladon is elérhetővé válik, akkor az alábbi útmutató neked szól!

 

Miért érdemes egyáltalán keresztposztolni a platformok között?

Az keresztposztolás lényegében az, amikor egy bejegyzést egyszerre több platformon teszel közzé. De mi értelme van ennek? Nos, az első és legkézenfekvőbb érv, hogy rengeteg időt lehet megspórolni vele. A keresztposztoló funkciók óriási segítséget jelentenek az olyan cégek számára, amelyek egyszerre több platformon is képviseltetik magukat.

 

A Facebookról Instagramra történő keresztposztolás egyik nagy előnye (a fent említett mellett), hogy lehetővé teszi a képek asztali számítógépről/laptopról való feltöltését a platformra. Mint azt bizonyára tudod, az Instagram asztali funkciói meglehetősen szegényesek, az egyik legnagyobb hiányossága pedig, hogy számítógépekről nem lehet tartalmakat feltölteni rá. Azonban mivel a Facebook tökéletesen használható asztali gépekről vagy laptopokról is, a Facebookról való keresztposztolás lehetővé teszi, hogy így tölts fel képeket az Instagramra.

 

Hogyan lehet keresztposztolni a Facebookról az Instagramra?

Ez a funkció – mint említettük – jelenleg még nem érhető el minden oldalnak, és még a jogosult oldalaknak is meg kell keresniük hozzá egy külön beállítást, hogy használhassák. Lássuk, hogy hol találod, és mit kell csinálnod!

 

1. Kösd össze Instagram fiókodat Facebook oldaladdal

A legelső lépés összekötni Instagram fiókodat Facebook oldaladdal:

1. Navigálj Facebook oldaladra, és nyisd meg a Beállításokat.

2. A bal oldali menüben keresd meg az Instagram almenüt és kattints rá.

3. A megjelenő oldalon kattints a Bejelentkezésre, hogy összekapcsolhasd fiókjaidat.

 

2. Készíts egy fényképes bejegyzést

Hogy keresztposztolhass a Facebookról az Instagramra, kezdj el új bejegyzést készíteni Facebook oldaladon, ahogyan azt egyébként is tennél.

 

Egyelőre csak képes bejegyzést posztolhatsz egyszerre mindkét platformra, ráadásul csak úgy, ha a bejegyzés összesen egy képet tartalmaz (remélhetőleg idővel bővítik majd ezt galéria-bejegyzésekre és videókra is).

 

A képek méretének vagy képarányainak terén nincs túl sok megkötés, hiszen az Instagram támogatja az álló álló, fekvő, és 1:1 arányú feltöltéseket is, kivéve a 4:3 aránynál magasabb álló képeket – egyedül erre kell odafigyelned. Az ennél magasabb képeket az Instagram automatikusan méretre vágja majd. Ügyelj továbbá feltöltéseid minőségére!

 

Ne feledd, hogy a Facebookon a képhez írt szöveg ugyan az lesz, ami az Instagramon is megjelenik majd – ez a keresztposztolás lényege, de jó tudni róla. Persze a bejegyzés szövegét utólag az Instagramon bármikor módosíthatod. Tehát ha szeretnél az Instagram szöveghez több hashtaget hozzáadni, akkor utólag megteheted ezt, de persze már a platformon. A Facebookon egyébként sem mutatnak jól az egymás mellé halmozott címkék. Egy másik opció az Instagramon egy hozzászólásként beírni a hashtageket a képhez.

 

3. Publikáld képes bejegyzésedet mindkét platformra

Ha a bejegyzés kész, nincs más dolgod, mint a szerkesztőben kipipálni az Instagram opciót is a hírfolyam alatt. Ha már bejelentkeztél egyszer, és összekapcsoltad Instagram fiókodat Facebook oldaladdal, akkor a rendszer nem fogja újra kérni, hogy jelentkezz be.

 

E mellett tartsd észben, hogy csak azonnal posztolt bejegyzéseket lehet egyszerre az Instagramon publikálni – az időzítetteket nem.

 

Fontos még, hogy ha Instagram fiókodat kétfaktoros hitelesítéssel véded, akkor nem fogsz tudni keresztopsztolni rá a Facebookról, még akkor sem, ha összekötötted őket egymással. Ha szeretnéd használni ezt a funkciót, akkor kapcsold ki a kétfaktoros hitelesítést Instagram fiókodban.

 

Tartsd észben

A Facebook jelenleg még csak tesztelgeti ezt a funkciót, ezért a funkció nem kínál túl sok lehetőséget, ráadásul még nem is feltétlenül érhető el minden oldal számára. Íme néhány dolog, amit jó észben tartani:

- Ez a funkció nem elérhető a személyes profilokon, kizárólag az üzleti oldalak használhatják (amelyek számára már elérhető).

- Egyelőre egyetlen egy képet tartalmazó bejegyzéseket lehet keresztopsztolni, többképes posztokat, tröténeteket, videókat, stb. nem.

- A keresztoposztolás funkció egyelőre csak asztali számítógépekről/laptopokról érhető el, a mobilalkalmazásból nem.

- Csak azonnali megosztásra szánt bejegyzéseket lehet keresztosztolni, időzített bejegyzéseket nem.

- Ki kell kapcsolnod a kétfaktoros hitelesítést Instagram fiókodban, ha szeretnél keresztposztolni rá a Facebookról.

Kapcsolódó cikkek:

Az influencer marketing talán legnagyobb buktatója, hogy sok márka egyszerűen nem képes megfelelő partnereket választani kampányaihoz. Ez komoly hiba, hiszen a marketing e formája akkor működik jól, ha olyan...

Tovább

Habár csupán az elmúlt években vált igazán népszerűvé, az influencer marketing minden idők egyik legfelkapottabb és legsikeresebb marketingformájává nőtte ki magát, amit első sorban az internet...

Tovább

Az Instagramot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Facebook tulajdonát képező közösségi hálózat a második legnagyobb a világon, ami havonta több, mint egymilliárd aktív felhasználót foglalkoztat, és...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 10 235 131
2. Dzsudzsák Balázs 1 002 916
3. Enji Night 668 949
4. Andy Csinger 555 827
5. Tóth Attila 513 090
6. Hódi Pamela 439 508
7. Varga Viktória 424 847
8. Edina Kulcsár 403 063
9. Istenes Bence 398 604
10. Bercsenyi Balazs 395 369
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 1 433 927
2. Videómánia 1 025 183
3. PamKutya 939 466
4. Peter Bence 705 199
5. TheVR 652 157
6. Radics Peti 637 441
7. luckeY 601 275
8. Peter Gergely 594 786
9. UNFIELD 579 977
10. Barni. 539 369
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Az okostelefonok nagy részén valamilyen Android rendszer fut, amelynek saját Play Áruházában durván 3 millió alkalmazás lelhető fel. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy többen érik el az internetet...

Tovább

Az Instagram minden idők egyik legsikeresebb közösségi platformja, amelyet az elmúlt években több olyan funkcióval is bővítettek a fejlesztők, amelyekkel kifejezetten a márkáknak kedveznek. A több...

Tovább

Az Instagram 2018 óta a második leglátogatottabb platform a Facebook után – több mint egymilliárd regisztrált felhasználójából napi szinten 500 millióan használják, és ez a szám egyre csak nőni...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot