Interjú egy influencerrel - Szatmári Szabina online marketing tanácsadó, vlogger és influencer

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Online marketing tanácsadó, vlogger, influencer - Interjú Szatmári Szabinával

Szatmári Szabina marketing tanácsadó ügyfelei teljes online marketing kommunikációjért felel, az Élménytérkép vloggere és újságírójaként naponta több ezer felhasználó elé juttatja el tartalmait, Instagram influencerként több mint 10 ezer aktív követőt tudhat a háta mögött. A szakmai tudás és a személyes tapasztalat Szabina esetében kéz a kézben járnak. 

Hogyan legyek influencer?

Marketing tanácsadó, vlogger, influencer… interjú Szatmári Szabinával

 

A Marketing Professzorok marketing tanácsadója, vlogger, influencer. Színes a skála, sok mindennel foglalkozol. Melyiket tartod az elsődleges feladatodnak? 

Első sorban marketing tanácsadó vagyok. Ez a főállásom, ezzel foglalkozom nap, mint nap. Több ügyféllel is együtt dolgozhatok, és mindig van kihívás, rengeteg a kreatív feladat. Szeretem, hogy változatos a munkám, így lehetetlen megunni. Az elmúlt időszakban az Élménytérkép vlogokra kevesebb idő jutott, de újra itt a nyár, így igyekszünk újabb és újabb tartalmakat gyártani.

 

Mit gondolsz, az online marketingben szerzett tapasztalatod és tudásod segít abban, hogy hatékonyan növeld követőtáborodat? Ha igen, hogyan? 

Úgy gondolom, hogy igen. Az online marketing trendek ugyan folyamatosan változnak, marketing tanácsadóként az egyik legfontosabb feladatom az, hogy lépést tartsak a trendekkel, ezáltal pedig tudom, hogy melyek azok az aktuális népszerű funkciók, trükkök, amikkel meg lehet ragadni a követők és az emberek figyelmét. Azt, hogy hogyan teszem ezt, nem árulom el pontosan, inkább kövessétek az oldalam, és onnan lessetek el trükköket. :) (Szabina profilját ITT megtaláljátok – a szerk.)

 

Mit tanácsolnál azoknak – szakmai szempontok és tapasztalatod alapján – akik Instagram influenceri babérokra törnének?

Mindenképpen azt mutassák, amilyenek, a valóságot. A felhasználók is sokkal jobban szeretik azokat az életképeket, amik nem beállítottak, hanem tényleg hitelesek. Természetesen, ha influencerként dolgozol, bizonyos márkák esetén vannak követelmények, amelyeknek eleget kell tenni, és ott nincs mit szépíteni. Viszont a profilod legyen egyedi, tükrözze azt, aki vagy és semmiképp ne akarj hasonlítani senkire. Ezzel fogsz kitűnni a tömegből, és lehet, hogy pont ezzel fognak téged megtalálni, mint influencer. Emellett legyen egyértelmű, hogy mik azok a területek, amik téged érdekelnek, amiket szívesen kipróbálsz. Fontos, hogy aktívan kommunikálj követőiddel, ossz meg háttérinformációkat, és használd sokat a Stories funkciót. 

 

Mit tervezel a jövőre nézve az influencerkedés, vloggerkedés területein? 

Az influencerkedésben annyira nincsenek terveim. Ha valamilyen hozzám közelálló márka esetleg megkeres, szívesen működöm együtt vele, de csak akkor, ha tényleg azonosulni tudok a márkával és az üzenetével. A vloggerkedés már inkább az a terület, amit mindenképp folytatnék, hiszen rengeteg izgalmas és szép helyre eljuthattam általa. Olyan helyeken is járhattam, ahol sose gondoltam volna, és bár sok munkával jár, a forgatások mindig nagyon jó hangulatban teltek. Tervben vagy, hogy folytatjuk az Élménytérkép vonalat.

 

Mit gondolsz, mi a legfontosabb, amit influencerként megtehetsz egy ilyen lelkes köveőtáborral a hátad mögött?

Az egyik legjobb dolog, hogy mivel sok embert elérünk, sok olyan gondolatot oszthatunk meg velük, amelyek által ők is fejlődhetnek. Sok influencer ott rontja el, hogy csak a külsőségre ad, magát mutogatja és semmilyen értéket nem közvetít. Holott ez igazán fontos, hiszen gondoljunk csak bele: egy több 10 ezer követővel bíró „véleményvezér” azt adja át, hogy csak a külsőség a fontos, anélkül nem vagy senki?! Ebből a 10 ezer emberből lehet csak töredéknyi, de elhiszi. Mindig fontos, hogy komoly, valódi dolgokat is közvetítsünk a felhasználók felé, hogy megtartsuk az emberi értékeket.

Kapcsolódó cikkek:

Néhány hasznos tanács, ha szeretnél te is sikeres lenni az influencerek között.

Tovább

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy milyen egyszerű lehet az influencerek világa és élete. Ez egy tévgondolat, ugyanis nagyon sok mindennek kell megfelelniük és koránt sem annyira egyszerű ez. Hogyan lesz...

Tovább

Szeretnéd tudni az influencer marketing területét mely változások érintik 2021-ben? Milyen trendet érdemes követned? A következő cikkünkből minden kiderül!

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 15 615 005
2. Dzsudzsák Balázs 990 744
3. Enji Night 975 245
4. Andy Csinger 718 364
5. Edina Kulcsár 600 100
6. Hódi Pamela 598 013
7. Kasza Tibi 576 882
8. Varga Viktória 547 731
9. Majka 516 776
10. Istenes Bence 514 710
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 1 800 000
2. PamKutya 1 270 000
3. Videómánia 1 170 000
4. Peter Bence 1 030 000
5. Radics Peti 810 000
6. KerekMese 804 000
7. TheVR 733 000
8. LEGJOBB [MAGYAR TOP 10] 688 000
9. Barni. 682 000
10. JustVidman 670 000
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Érdekel az Instagram Influencerek világa és szívesen kipróbálnád magad benne? Így kezd neki!

Tovább

Szükséges, hogy egy influencer foglalkozzon a marketinggel vagy ő maga a marketing? ?Mikor kell beszélni influencer marketingről? És mi az a influencer marketing?

Tovább

Mire kell a legjobban figyelni, ha profi tartalomgyártó szeretnél lenni az Insgram-on? 4 tanács, amit tarts be!

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot