Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Az Instagramot senkinek nem kell bemutatni – a világ egyik legnépszerűbb képmegosztója/közösségi platformja szinte mindenhol ott van, és milliók képtelenek kibírni úgy egy órát, hogy ne pillantsanak rá kedvenc alkalmazásukra. A Facebook tulajdonában álló hálózatnak fontos szerepe volt az influencer marketing, mint karrier-útvonal megalakulásában, és sokan a megélhetésüket alapozzák erre a platformra. Éppen ezért minden kisebb és nagyobb frissítés (az utóbbira jó példa volt a kronológiai idővonal leváltása) komoly hatással lehet egyesek munkájára.

Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Ilyen változtatásnak ígérkezik a legújabb tervezett frissítés is, amelyről a hírek már cirkálnak egy ideje a neten, de a Facebook az elmúlt napokban zajlott F8-as fejlesztői konferencián meg is erősítette ezeket: a kanadai Instagram felhasználók a következő héttől kezdve nem látják majd az általuk követett felhasználók feltöltéseire érkezett kedveléseket.

 

A Facebook csapata elmondta, hogy a kedvelések elrejtése több, mint egy hecc, vagy légből kapott ötlet, és az Instagram komolyan fontolgatja, hogy a frissítést az egész Instagram közösségben bevezeti majd.

 

„Azt szeretnénk, hogy a követőid arra figyeljenek, hogy mit osztasz meg, nem pedig, hogy hány kedvelés érkezik a posztjaidra. E teszt során csak te fogod látni a saját bejegyzéseidre érkezett kedveléseket.”

 

… olvasható az Instagram üzenetében, ami a tesztre kiválasztott felhasználóknak jelenik meg.

 

A kedvelések tehát nem törlődnek, és továbbra is lehet „lájkolni” a képeket és videókat, csak éppen a követők nem fogják látni, hogy a tartalmakra hány ilyen jellegű pozitív visszajelzés érkezett. A frissítés célja, hogy az Instagram megszűnjön egy óriási versenypályaként funkcionálni, ahol a kedvelések többet érnek, mint a feltöltött képek művészi értéke.

 

Persze a változtatás hátterében más okok is állhatnak – a kedvelések száma olyan fontos statisztikai mutatóvá vált a platformon, hogy sok felhasználó kreatívabbnál kreatívabb módszerekkel igyekszik hamis kedveléseket szerezni magának (például komoly összegeket fizet azért, hogy robot fiókokkal kedveltesse saját tartalmait). Természetesen mivel a kedveléseket továbbra is láthatja saját posztjain egy felhasználó, így még mindig lesz mit felmutatni a cégeknek esetleges partnerkapcsolati felkeresések esetében.

 

Az, hogy a funkció tényleg életbe lép-e majd, valószínűleg attól is függ, hogy hogyan fognak reagálni rá a kanadai felhasználók.

Kapcsolódó cikkek:

Néhány hasznos tanács, ha szeretnél te is sikeres lenni az influencerek között.

Tovább

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy milyen egyszerű lehet az influencerek világa és élete. Ez egy tévgondolat, ugyanis nagyon sok mindennek kell megfelelniük és koránt sem annyira egyszerű ez. Hogyan lesz...

Tovább

Szeretnéd tudni az influencer marketing területét mely változások érintik 2021-ben? Milyen trendet érdemes követned? A következő cikkünkből minden kiderül!

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Almádi Gréti 0
2. Berta Bianca 0
3. Our Dream Tour 0
4. 0
5. Palvin Barbara 0
6. Kovács Patrícia 0
7. Tóth Renátó 0
8. TheBiebersOfficial 0
9. 0
10. Dzsudzsák Balázs 0
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 2 120 000
2. PamKutya 1 430 000
3. Videómánia 1 250 000
4. Peter Bence 1 140 000
5. KerekMese 963 000
6. AlexGaming - HUN 951 000
7. Radics Peti 942 000
8. Cresser 913 000
9. TheVR 873 000
10. Barni. 809 000
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Érdekel az Instagram Influencerek világa és szívesen kipróbálnád magad benne? Így kezd neki!

Tovább

Szükséges, hogy egy influencer foglalkozzon a marketinggel vagy ő maga a marketing? ?Mikor kell beszélni influencer marketingről? És mi az a influencer marketing?

Tovább

Mire kell a legjobban figyelni, ha profi tartalomgyártó szeretnél lenni az Insgram-on? 4 tanács, amit tarts be!

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink