Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Az Instagramot senkinek nem kell bemutatni – a világ egyik legnépszerűbb képmegosztója/közösségi platformja szinte mindenhol ott van, és milliók képtelenek kibírni úgy egy órát, hogy ne pillantsanak rá kedvenc alkalmazásukra. A Facebook tulajdonában álló hálózatnak fontos szerepe volt az influencer marketing, mint karrier-útvonal megalakulásában, és sokan a megélhetésüket alapozzák erre a platformra. Éppen ezért minden kisebb és nagyobb frissítés (az utóbbira jó példa volt a kronológiai idővonal leváltása) komoly hatással lehet egyesek munkájára.

Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Ilyen változtatásnak ígérkezik a legújabb tervezett frissítés is, amelyről a hírek már cirkálnak egy ideje a neten, de a Facebook az elmúlt napokban zajlott F8-as fejlesztői konferencián meg is erősítette ezeket: a kanadai Instagram felhasználók a következő héttől kezdve nem látják majd az általuk követett felhasználók feltöltéseire érkezett kedveléseket.

 

A Facebook csapata elmondta, hogy a kedvelések elrejtése több, mint egy hecc, vagy légből kapott ötlet, és az Instagram komolyan fontolgatja, hogy a frissítést az egész Instagram közösségben bevezeti majd.

 

„Azt szeretnénk, hogy a követőid arra figyeljenek, hogy mit osztasz meg, nem pedig, hogy hány kedvelés érkezik a posztjaidra. E teszt során csak te fogod látni a saját bejegyzéseidre érkezett kedveléseket.”

 

… olvasható az Instagram üzenetében, ami a tesztre kiválasztott felhasználóknak jelenik meg.

 

A kedvelések tehát nem törlődnek, és továbbra is lehet „lájkolni” a képeket és videókat, csak éppen a követők nem fogják látni, hogy a tartalmakra hány ilyen jellegű pozitív visszajelzés érkezett. A frissítés célja, hogy az Instagram megszűnjön egy óriási versenypályaként funkcionálni, ahol a kedvelések többet érnek, mint a feltöltött képek művészi értéke.

 

Persze a változtatás hátterében más okok is állhatnak – a kedvelések száma olyan fontos statisztikai mutatóvá vált a platformon, hogy sok felhasználó kreatívabbnál kreatívabb módszerekkel igyekszik hamis kedveléseket szerezni magának (például komoly összegeket fizet azért, hogy robot fiókokkal kedveltesse saját tartalmait). Természetesen mivel a kedveléseket továbbra is láthatja saját posztjain egy felhasználó, így még mindig lesz mit felmutatni a cégeknek esetleges partnerkapcsolati felkeresések esetében.

 

Az, hogy a funkció tényleg életbe lép-e majd, valószínűleg attól is függ, hogy hogyan fognak reagálni rá a kanadai felhasználók.

Kapcsolódó cikkek:

Az influencer marketing talán legnagyobb buktatója, hogy sok márka egyszerűen nem képes megfelelő partnereket választani kampányaihoz. Ez komoly hiba, hiszen a marketing e formája akkor működik jól, ha olyan...

Tovább

Habár csupán az elmúlt években vált igazán népszerűvé, az influencer marketing minden idők egyik legfelkapottabb és legsikeresebb marketingformájává nőtte ki magát, amit első sorban az internet...

Tovább

Az Instagramot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Facebook tulajdonát képező közösségi hálózat a második legnagyobb a világon, ami havonta több, mint egymilliárd aktív felhasználót foglalkoztat, és...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 10 235 131
2. Dzsudzsák Balázs 1 002 916
3. Enji Night 668 949
4. Andy Csinger 555 827
5. Tóth Attila 513 090
6. Hódi Pamela 439 508
7. Varga Viktória 424 847
8. Edina Kulcsár 403 063
9. Istenes Bence 398 604
10. Bercsenyi Balazs 395 369
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 1 433 927
2. Videómánia 1 025 183
3. PamKutya 939 466
4. Peter Bence 705 199
5. TheVR 652 157
6. Radics Peti 637 441
7. luckeY 601 275
8. Peter Gergely 594 786
9. UNFIELD 579 977
10. Barni. 539 369
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Az okostelefonok nagy részén valamilyen Android rendszer fut, amelynek saját Play Áruházában durván 3 millió alkalmazás lelhető fel. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy többen érik el az internetet...

Tovább

Az Instagram minden idők egyik legsikeresebb közösségi platformja, amelyet az elmúlt években több olyan funkcióval is bővítettek a fejlesztők, amelyekkel kifejezetten a márkáknak kedveznek. A több...

Tovább

Az Instagram 2018 óta a második leglátogatottabb platform a Facebook után – több mint egymilliárd regisztrált felhasználójából napi szinten 500 millióan használják, és ez a szám egyre csak nőni...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot