Így lehetsz te is sikeres introvertált influencer

"Ahol az influencerek és a márkák egymásra találnak"

Hogyan legyél sikeres influencer introvertáltként?

Introvertáltként talán te magad is bámultál már azon, ahogy a sikeres influencerek ezerszámra vonzzák maguk köré a hűséges, aktív követőket, amire te biztosan soha nem lennél képes... ez hatalmas tévedés!

Így lehetsz te is sikeres introvertált influencer

Tény, hogy a statisztikák szerint az influencerek többségét az extrovertált személyiségűek teszik ki, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy te nem léphetsz erre a karrierpályára. Épp ellenkezőleg – introvertáltként temérdek olyan tulajdonsággal bírsz, amelyek ideális influencerré tesznek. A következőkben ezekről szeretnénk beszámolni, illetve néhány tippet is megosztunk arról, hogy hogyan lehetsz te is sikeres influencer!

 

Miért lehetnek kiváló influencerek az introvertált személyiségűek?

Nagyszerű hallgatók

Introvertáltként minden szavadat gondosan megválogatod, ugyanis csak az után nyitod ki a szádat, miután végighallgattad a másik mondandóját (és oda is figyeltél arra). A kommunikáció során inkább alaposan feldolgozod azt, amit a másik mond ahelyett, hogy késztetést érezni az azonnali válaszadásra. Ezzel szemben az extrovertáltabbak sokkal inkább az oda-vissza beszélgetések hívei (ami persze nem rossz dolog).

 

Az ilyesfajta figyelem segít mély, hiteles kapcsolatokat kiépíteni másokkal, és ez alapozza meg az emberek beléd vetett bizalmát is. A megbízható kisugárzás az „influencerkedés” egyik legfontosabb alapfeltétele.

 

Együttérző típusok

Az introvertáltak természetüknél fogva empatikus emberek. A beszélgetésekben inkább a megfigyelő szerepét töltik be, figyelve a másik mondanivalójára, arckifejezésére, testbeszédére, és más apró jelekre is. Egyesek ezt az adottságukat olyan jól használják fel, hogy beszélgetőpartnereik egészen meglepődnek azon, hogy a másik mi mindent észrevesz, és mennyire megérti a félelmeiket, örömüket, álmaikat, vágyaikat, és így tovább.

 

Mindezzel egy pozitív, megbízható képet festesz magadról, és azt a figyelmet, amit megkapnak tőled ők is hasonló figyelemmel viszonozzák majd – egy másik dolog, ami elengedhetetlen egy influencer számára (és neked csípőből jön).

 

Erőt merítenek függetlenségükből

Az introvertált emberek egyedül szeretnek dolgozni, lehetőleg a saját tempójukban. Bizonyára te magad is szeretsz teljesen elmerülni a munkádban, és kizárni a külvilágot. Még ha nem is a legjobb munka, de ez a része boldogabbá tesz, és talán meg is nyugtat valamennyire.

 

Na de miért fontos ez? Mert influencerként gyakran teljesen egyedül kell majd végezned a munkádat, de te kiválóan tudsz majd összpontosítani, mert senki sem zavar abban, amit csinálsz. A nagyobb projektek és feladatok sokkal egyszerűbbek számodra.

 

Ez azonban nem minden – mivel nem tartasz az egyedülléttől, hanem számodra az a természetes, rendszeresen visszalépsz majd egy kicsit saját kis világodba egy hosszú, fárasztó munkanap után, hogy olyan dolgokat csinálhass, amiket tényleg élvezel: pl. olvashatsz, elmehetsz egy sétára, és így tovább. Mivel sok időt fordítasz magadra, így rengeteg időd lesz elmerülni a gondolataidban, és kreativitásod rendszeresen szárnyra kaphat.

 

Hiteles személyiségek

A függetlenség a hitelesség alapja is, ugyanis az introvertált emberek sokkal alaposabban megismerik és megértik saját magukat egyedül töltött idejük alatt.

 

Sok ember meglepően kevés időt tölt saját maga megismerésével, de előtted ott lebegnek múltbéli tapasztalataid (és amiket azokból tanultál), illetve álmaid, céljaid is. Egy teljesebb képet látsz a dolgokról, és így realisztikusabban tekintesz a világra. Ebből következik, hogy tudod, hogy milyen szerepet töltesz be a társadalomban.

 

A történelem legsikeresebb vezérei nem úgy érték el sikereiket, hogy másokat utánoztak, vagy követtek – a saját megérzéseikre hallgattak, és úgy csinálták a dolgokat, ahogyan azt ők látták a legjobbnak. Ha nem ismered önmagadat, akkor nem mutathatsz magadról hiteles képet – hitelesség nélkül pedig sosem leszel igazi influencer! Szerencsére introvertáltként ebben is előnyöd van!

 

Nyugalmat sugároznak magukból

Az introvertáltak könnyebben őrzik meg a hidegvérüket, ha valamilyen kellemetlenség éri őket (egy kellemetlen emailt kapnak egy ügyféltől, lehetetlenné válik egy határidő betartása, stb.)

 

Megőrzöd a nyugalmadat, mert a belső stabilitást fontosabbnak tartod, mint a külsőt. Függetlenül attól, hogy milyen érzelmi vihar dúl körülötted, legbelül kimért maradsz. Nem veszíted el a fejedet, és ez a nyugalom másokra is átszáll majd, legalább is egy bizonyos értelemben. Ennek a békés aurának köszönhetően az emberek élvezik a társaságodat, és szeretnek veled lenni – szintén értékes jellemzők egy influencer számára.

 

Az introvertált influencerkedés 5 lépésben

Most, hogy tudod, milyen introvertált tulajdonságaidat hasznosíthatod influencerként, ideje rátérni arra, hogy hogyan is terjesztheted ki befolyásodat célközönségedre. Íme öt lépés, ami segíthet ebben!

 

1. Készülj fel

Ha szeretnéd elkerülni azokat a helyzeteket, amiktől introvertáltként ódzkodsz, akkor semmit ne csinálj előkészületek nélkül. Habár mindenkinek szüksége van arra, hogy alaposan felkészüljön közelgő projektjeire, az introvertáltak számára különösen fontos ez, hiszen így nem kell helyben improvizálni az aktuális helyzetre és elhangzottakra.

 

2. Jelenj meg

Ha sikerül felkészülnöd, akkor az a jelenlétedben is megmutatkozik majd. Az introvertáltak mindig tudják, hogyan kell tudatosnak lenni – nincs más dolgot, mint ezt a tudatos szellemi jelenlétet magaddal vinni a személyes találkozókra, előadásokra, és egyéb olyan eseményekre is, ahol nem bújhatsz el a tömegben.

 

3. Lépj ki a komfortzónádból

Minden héten próbálj kilépni valahogy a komfortzónádból. Menj el önkéntesnek egy helyi nonprofit szervezethez, csatlakozz a kollégákhoz a munka utáni szórakozásra, és általánosságban állíts magad elé rendszeresen megerőltető, de nem lehetetlen kihívást.

 

Elképzelhető, hogy találsz egy új hobbit, amit szeretsz, és a személyes fejlődést felhasználhatod influencerként is.

 

4. Lépj vissza a komfortzónádba

Amennyire fontos néha kilépned belőle, éppen annyira fontos, hogy elegendő időt tölts benne, hogy nyugodt maradj, és megőrizhesd azt a kimértséget, amiről az előbb beszéltünk.

 

Például ha tudod, hogy egy olyan nap áll előtted, amiben sok emberrel kell találkoznod, akkor igyekezz beépíteni az ütemtervedbe 10-10 perc egyedüllétet, vagy „menekülj el” egy egész hétvégére valahová, ahol egy kicsit kiszellőztetheted a fejedet.

 

5. Szocializálódj egy kvótarendszer szerint

Az influencerbefolyás bővítéséhez mindenképpen időt kell szánnod a szocializálódásra, de introvertáltként ez komoly kihívást jelenthet számodra. Tedd egyszerűbbé saját dolgodat egy kvótarendszer segítségével!

 

Ahelyett, hogy végig maradnál egy hálózatépítő eseményen, nyugodtan lépj le egy óra után. Nem muszáj minden vacsorára elmenned – kötheted magadat heti 3-hoz is, ha úgy tetszik. Állíts össze magadnak egy szocializációs kvótát, hogy elkerüld a kiégést és a felesleges stresszt. Ha teljesíted az adott havi vagy heti kvótát, utána térj vissza kedvenc „magányos” tevékenységeidhez – megérdemled!

Kapcsolódó cikkek:

Amit egy marketingesnek a Pinterest influencer marketingről tudnia kell
Így dolgozz együtt influencerekkel a Pinteresten
Akik követik blogunkat egy ideje, azok minden bizonnyal tisztában vannak az influencer marketing fogalmával és...
Tovább
Ezek a legjövedelmezőbb piaci rések az Instagramon
Íme a 10 legjövedelmezőbb piaci rés Instagram influencereknek
Ha szeretnél karriert indítani az Instagramon, de nem tudod, hogy milyen irányt válassz, akkor bizonyára nem az a...
Tovább
A tökéletes email stratégia influencerek megszólításához
Így szólítsd meg kiszemelt influencereidet emailen keresztül
Az influencer marketingről gyakran hallhattál az elmúlt években, és ha rendszeresen olvasod cikkeinket, akkor...
Tovább
Influencer vagyok. Regisztrálok influencerként
Influencer vagyok. Regisztrálok influencerként
Regisztrálok
Influencert keresek kampányomhoz
Influencert keresek kampányomhoz
Regisztrálok
Több Instagram követőt szeretnék
Több Instagram követőt szeretnék
Érdekel
Instagram toplista
Helyezés Név Követők
1. Palvin Barbara 12 365 736
2. Dzsudzsák Balázs 1 056 755
3. Enji Night 748 866
4. Andy Csinger 640 077
5. Tóth Attila 523 160
6. Varga Viktória 516 395
7. Hódi Pamela 472 648
8. Edina Kulcsár 445 018
9. Bercsenyi Balazs 440 410
10. Kasza Tibi 435 977
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
Helyezés Név Feliratkozók
1. VamosART 1 518 142
2. Videómánia 1 066 247
3. PamKutya 1 060 457
4. Peter Bence 789 052
5. Radics Peti 671 036
6. TheVR 664 675
7. KerekMese 625 103
8. luckeY 612 158
9. Peter Gergely 609 241
10. UNFIELD 602 048
Tovább a teljes listára
Mit nyújt Neked az Influencer toplista?
Ha Influencer vagy akkor...
Ha Influencer vagy akkor...

Ha Influencernek érzed magad, legyen akár csak 2.000 követőd is, regisztrálj, segítünk hirdetőt találni! 

Tovább
Ha influencert keresel kampányodhoz...
Ha influencert keresel kampányodhoz...

Válogass a listából, vagy keress meg minket, segítünk kiválasztani a Neked legjiobban megfelelő influencert! 

Tovább
Ha több Instagram követőt szeretnél
Ha több Instagram követőt szeretnél

Segítünk téged influencerré válni! Kapcsolataink, módszereink, adatbázisaink segítenek Neked villámgyorsan sok követőt szerezni! 

Tovább
Fizetett hirdetést szeretnél ezen az oldalon?
Fizetett hirdetést szeretnél ezen az oldalon?

Ha szeretnél kitűnni a tömegből, hirdess ott, ahol minden érintett léthatja! 

Tovább
Teljes körű közösségi média marketing érdekel?

Nincs időd Facebook vagy Instagram oldaladra? YouTube csatornát szeretnél, de nem tudsz filmeket készíteni? Minden terhet leveszünk a válladról! Teljes körű Közösségi média stratégia és kivitelezés profiktól! Facebook oldal vezetés, Instagram oldal vezetés, videók készítése, terjesztése, Facebook, Instagram és YouTube hirdetések készítését bízd tapasztalt és kreatív csapatunkra!

Teljes körű közösségi média marketing érdekel?
A Facebook influencer marketing eszköze, amiről senki sem beszél
2019-06-06
Hírek és ajánlatok
A Facebook influencer marketing eszköze, amiről senki sem beszél

A digitális influencer marketing létrejöttét és elterjedését kétségtelenül a közösségi média tette lehetővé. A digitális influencerek a megannyi felkapott platform valamelyikén építették ki karrierjüket, hogy aztán más csatornákra is kiterjeszthessék eléréseiket és befolyásukat. Természetesen a platformoknak sem kellett sok, hogy felismerjék az ilyen együttműködésekben rejlő lehetőségeket, és az utóbbi években számos olyan funkcióval bővültek, amelyek kifejezetten a marketingesek, illetve az influencerek munkáját könnyítik meg.

Tovább
Miről ismerheted fel a kamu influencereket?
2019-06-05
Hírek és ajánlatok
Miről ismerheted fel a kamu influencereket?

Az influencer marketing robbanásszerű elterjedését elnézve csak idő kérdése volt, hogy megjelenjenek azok a felhasználók, akik megpróbálják magukat influencerként eladni anélkül, hogy kiérdemelnék ezt a titulust. Az ilyen „kamu influencerek” általában valamilyen mesterséges (tehát nem természetes) módon szereznek maguknak több követőt, és gyakran aktivitást is, hogy népszerűbbnek tűnjenek a márkák szemében, és jövedelmező szerződéseket írhassanak alá.

Tovább