Így lehetsz te is sikeres introvertált influencer

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Hogyan legyél sikeres influencer introvertáltként?

Introvertáltként talán te magad is bámultál már azon, ahogy a sikeres influencerek ezerszámra vonzzák maguk köré a hűséges, aktív követőket, amire te biztosan soha nem lennél képes... ez hatalmas tévedés!

Így lehetsz te is sikeres introvertált influencer

Tény, hogy a statisztikák szerint az influencerek többségét az extrovertált személyiségűek teszik ki, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy te nem léphetsz erre a karrierpályára. Épp ellenkezőleg – introvertáltként temérdek olyan tulajdonsággal bírsz, amelyek ideális influencerré tesznek. A következőkben ezekről szeretnénk beszámolni, illetve néhány tippet is megosztunk arról, hogy hogyan lehetsz te is sikeres influencer!

 

Miért lehetnek kiváló influencerek az introvertált személyiségűek?

Nagyszerű hallgatók

Introvertáltként minden szavadat gondosan megválogatod, ugyanis csak az után nyitod ki a szádat, miután végighallgattad a másik mondandóját (és oda is figyeltél arra). A kommunikáció során inkább alaposan feldolgozod azt, amit a másik mond ahelyett, hogy késztetést érezni az azonnali válaszadásra. Ezzel szemben az extrovertáltabbak sokkal inkább az oda-vissza beszélgetések hívei (ami persze nem rossz dolog).

 

Az ilyesfajta figyelem segít mély, hiteles kapcsolatokat kiépíteni másokkal, és ez alapozza meg az emberek beléd vetett bizalmát is. A megbízható kisugárzás az „influencerkedés” egyik legfontosabb alapfeltétele.

 

Együttérző típusok

Az introvertáltak természetüknél fogva empatikus emberek. A beszélgetésekben inkább a megfigyelő szerepét töltik be, figyelve a másik mondanivalójára, arckifejezésére, testbeszédére, és más apró jelekre is. Egyesek ezt az adottságukat olyan jól használják fel, hogy beszélgetőpartnereik egészen meglepődnek azon, hogy a másik mi mindent észrevesz, és mennyire megérti a félelmeiket, örömüket, álmaikat, vágyaikat, és így tovább.

 

Mindezzel egy pozitív, megbízható képet festesz magadról, és azt a figyelmet, amit megkapnak tőled ők is hasonló figyelemmel viszonozzák majd – egy másik dolog, ami elengedhetetlen egy influencer számára (és neked csípőből jön).

 

Erőt merítenek függetlenségükből

Az introvertált emberek egyedül szeretnek dolgozni, lehetőleg a saját tempójukban. Bizonyára te magad is szeretsz teljesen elmerülni a munkádban, és kizárni a külvilágot. Még ha nem is a legjobb munka, de ez a része boldogabbá tesz, és talán meg is nyugtat valamennyire.

 

Na de miért fontos ez? Mert influencerként gyakran teljesen egyedül kell majd végezned a munkádat, de te kiválóan tudsz majd összpontosítani, mert senki sem zavar abban, amit csinálsz. A nagyobb projektek és feladatok sokkal egyszerűbbek számodra.

 

Ez azonban nem minden – mivel nem tartasz az egyedülléttől, hanem számodra az a természetes, rendszeresen visszalépsz majd egy kicsit saját kis világodba egy hosszú, fárasztó munkanap után, hogy olyan dolgokat csinálhass, amiket tényleg élvezel: pl. olvashatsz, elmehetsz egy sétára, és így tovább. Mivel sok időt fordítasz magadra, így rengeteg időd lesz elmerülni a gondolataidban, és kreativitásod rendszeresen szárnyra kaphat.

 

Hiteles személyiségek

A függetlenség a hitelesség alapja is, ugyanis az introvertált emberek sokkal alaposabban megismerik és megértik saját magukat egyedül töltött idejük alatt.

 

Sok ember meglepően kevés időt tölt saját maga megismerésével, de előtted ott lebegnek múltbéli tapasztalataid (és amiket azokból tanultál), illetve álmaid, céljaid is. Egy teljesebb képet látsz a dolgokról, és így realisztikusabban tekintesz a világra. Ebből következik, hogy tudod, hogy milyen szerepet töltesz be a társadalomban.

 

A történelem legsikeresebb vezérei nem úgy érték el sikereiket, hogy másokat utánoztak, vagy követtek – a saját megérzéseikre hallgattak, és úgy csinálták a dolgokat, ahogyan azt ők látták a legjobbnak. Ha nem ismered önmagadat, akkor nem mutathatsz magadról hiteles képet – hitelesség nélkül pedig sosem leszel igazi influencer! Szerencsére introvertáltként ebben is előnyöd van!

 

Nyugalmat sugároznak magukból

Az introvertáltak könnyebben őrzik meg a hidegvérüket, ha valamilyen kellemetlenség éri őket (egy kellemetlen emailt kapnak egy ügyféltől, lehetetlenné válik egy határidő betartása, stb.)

 

Megőrzöd a nyugalmadat, mert a belső stabilitást fontosabbnak tartod, mint a külsőt. Függetlenül attól, hogy milyen érzelmi vihar dúl körülötted, legbelül kimért maradsz. Nem veszíted el a fejedet, és ez a nyugalom másokra is átszáll majd, legalább is egy bizonyos értelemben. Ennek a békés aurának köszönhetően az emberek élvezik a társaságodat, és szeretnek veled lenni – szintén értékes jellemzők egy influencer számára.

 

Az introvertált influencerkedés 5 lépésben

Most, hogy tudod, milyen introvertált tulajdonságaidat hasznosíthatod influencerként, ideje rátérni arra, hogy hogyan is terjesztheted ki befolyásodat célközönségedre. Íme öt lépés, ami segíthet ebben!

 

1. Készülj fel

Ha szeretnéd elkerülni azokat a helyzeteket, amiktől introvertáltként ódzkodsz, akkor semmit ne csinálj előkészületek nélkül. Habár mindenkinek szüksége van arra, hogy alaposan felkészüljön közelgő projektjeire, az introvertáltak számára különösen fontos ez, hiszen így nem kell helyben improvizálni az aktuális helyzetre és elhangzottakra.

 

2. Jelenj meg

Ha sikerül felkészülnöd, akkor az a jelenlétedben is megmutatkozik majd. Az introvertáltak mindig tudják, hogyan kell tudatosnak lenni – nincs más dolgot, mint ezt a tudatos szellemi jelenlétet magaddal vinni a személyes találkozókra, előadásokra, és egyéb olyan eseményekre is, ahol nem bújhatsz el a tömegben.

 

3. Lépj ki a komfortzónádból

Minden héten próbálj kilépni valahogy a komfortzónádból. Menj el önkéntesnek egy helyi nonprofit szervezethez, csatlakozz a kollégákhoz a munka utáni szórakozásra, és általánosságban állíts magad elé rendszeresen megerőltető, de nem lehetetlen kihívást.

 

Elképzelhető, hogy találsz egy új hobbit, amit szeretsz, és a személyes fejlődést felhasználhatod influencerként is.

 

4. Lépj vissza a komfortzónádba

Amennyire fontos néha kilépned belőle, éppen annyira fontos, hogy elegendő időt tölts benne, hogy nyugodt maradj, és megőrizhesd azt a kimértséget, amiről az előbb beszéltünk.

 

Például ha tudod, hogy egy olyan nap áll előtted, amiben sok emberrel kell találkoznod, akkor igyekezz beépíteni az ütemtervedbe 10-10 perc egyedüllétet, vagy „menekülj el” egy egész hétvégére valahová, ahol egy kicsit kiszellőztetheted a fejedet.

 

5. Szocializálódj egy kvótarendszer szerint

Az influencerbefolyás bővítéséhez mindenképpen időt kell szánnod a szocializálódásra, de introvertáltként ez komoly kihívást jelenthet számodra. Tedd egyszerűbbé saját dolgodat egy kvótarendszer segítségével!

 

Ahelyett, hogy végig maradnál egy hálózatépítő eseményen, nyugodtan lépj le egy óra után. Nem muszáj minden vacsorára elmenned – kötheted magadat heti 3-hoz is, ha úgy tetszik. Állíts össze magadnak egy szocializációs kvótát, hogy elkerüld a kiégést és a felesleges stresszt. Ha teljesíted az adott havi vagy heti kvótát, utána térj vissza kedvenc „magányos” tevékenységeidhez – megérdemled!

Kapcsolódó cikkek:

A több mint egymilliárd felhasználót foglalkoztató Instagram alkalmazás számos hasznos funkcióval bővült az évek során. Megjelentek a történetek, az IGTV, és még ki tudja, hogy mi lapul a fejlesztői...

Tovább

Az influencer marketing korunk egyik legfelkapottabb marketing jelensége. Ez első sorban annak köszönhető, hogy az elmúlt évek során rengeteget változott az, hogy miért és hogyan döntünk vásárláskor.

Tovább

A közösségi média és a hashtagek mára elválaszthatatlanná váltak, pedig a kommunikáció egy meglehetősen újszerű eszközei, amelyek néhány évvel ezelőtt még nem is léteztek. Manapság nincs olyan...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 12 752 437
2. Dzsudzsák Balázs 1 056 755
3. Enji Night 833 829
4. Andy Csinger 659 110
5. Tóth Attila 523 160
6. Varga Viktória 516 395
7. Hódi Pamela 486 794
8. Kasza Tibi 464 207
9. Edina Kulcsár 460 288
10. Bercsenyi Balazs 451 232
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. PamKutya 4 294 967 295
2. CsChannel 4 294 967 295
3. VamosART 1 558 078
4. Videómánia 1 091 680
5. Peter Bence 825 245
6. Radics Peti 686 892
7. KerekMese 684 658
8. TheVR 671 606
9. luckeY 620 449
10. Peter Gergely 613 695
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Nem könnyű manapság a digitális marketingesek dolga. Nem elég, hogy az internetezők egyre nagyobb hányada (már így is több száz millió felhasználó) használ hirdetésblokkolókat, még a Google is igyekszik...

Tovább

Az Instagramot a kezdetektől fogva egy mobil-első alkalmazásnak fejlesztették, ami többek között azon is meglátszik, hogy asztali számítógépeken egy drasztikusan lebutított verzióját használhatjuk csupán...

Tovább

A közösségi média kezelése kívülről egyszerű feladatnak tűnik, egészen addig, amíg az ember el nem kezdi komolyabban űzni az ipart, és rájön, hogy valójában egy rettentően időigényes procedúráról...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot