A legnépszerűbb közösségi platformok ideális képfelbontásai

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

A legnépszerűbb közösségi platformok ideális képfelbontásai

Az emberek vizuális lények, így nem meglepő, hogy a képek fontos szerepet játszanak mindennapi életünkben, és így a közösségi médián is. Azok a márkák és influencerek, akik szeretnének érvényesülni a legnépszerűbb platformokon, jobban teszik, ha nem csak arra fordítanak fokozott figyelmet, hogy milyen képeket töltenek fel, hanem arra is, hogy hogyan.

A legnépszerűbb közösségi platformok ideális képfelbontásai

Minden platformnak más kritériumai vannak a képeket illetően, azonban e vizuális elemek szerepe mindenütt ugyan olyan fontos. Ez egy meglepően komoly kihívást jelenthet a modern marketingeseknek (és influencereknek), akik több platformon is aktívak márkájukkal, hiszen mindenütt más felbontásokra, képarányokra kell odafigyelni, a mobilos verziókról nem is beszélve!

 

A következő útmutatóban szeretnénk összegezni, hogy így 2019-ben milyen felbontású képeket érdemes feltölteni a legnépszerűbb közösségi platformokra a maximális minőség érdekében. Kezdjük is!

 

A legjobb képméretek Facebookra

A Facebookot senkinek nem kell bemutatni. A világ legnagyobb és legaktívabb közösségi platformja egy végtelenül értékes marketingeszköz lehet egy márka vagy egy influencer számára. A Facebook az évek során számos frissítésen esett át – új képfeltöltési lehetőségeket kapott, megjelent a borítókép, és sokat változott a képek általános megjelenítése is (pl. kerek profilképek).

 

Profilképek a Facebookon

A profilkép minden márka, influencer, és hétköznapi felhasználó legfontosabb képe, és a legelső kép, amit érdemes feltölteni egy új fiók/oldal létrehozásakor.

 

Függetlenül attól, hogy milyen képet töltesz fel, az egy 1:1 arányú körben jelenik majd meg. Amennyiben a feltöltött kép arányai nem ekkorák, feltöltéskor megadhatod, hogy a kép melyik része legyen látható a körben, illetve hogy a kép többi részét levágja-e a Facebook, vagy csak elrejtse azokat, míg egy felhasználó rá nem kattint a képre.

 

Amennyiben egy cég oldalán dolgozol, mindenképpen érdemes a hivatalos logót használni, míg egy személyes/influencer profilnál egy arckép a megfelelő választás.

 

Íme a Facebook profilképek hivatalos méretei:

 • Minimális képméret: 180 x 180 pixel
 • Tényleges megjelenített méretek: asztali gépeken 170 x 170; okostelefonokon 128 x 128; egyszerűbb telefonokon 36 x 36; bélyegképeken: 32 x 32
 • A profilkép személyes adatlapokon 16 pixellel a borítókép bal szélétől, és 176 pixellel annak tetejétől helyezkedik el. Ez akkor lehet fontos, ha szeretnél olyan profilképet választani, ami beleolvad a borítóképbe

 

Érdemes megjegyezni, hogy a 180 x 180 pixel messze nem elegendő arra, hogy egy képet igazán jó minőségében tekinthessenek meg a felhasználók. Ne feledd – ez csupán a minimális képfelbontás – ennél jóval nagyobb képeket érdemes feltölteni profilképeknek!

 

Borítóképek a Facebookon

A hiányzó borítókép éppen olyan rossz fényt vet egy felhasználóra vagy márkára, mint egy üres profilkép. A nem megfelelő méretekben feltöltött profilképek látványosan torzulnak, és sokat romlik a minőségük, vagy a Facebook előnytelenül vágja le a széleiket.

 

A borítókép egy viszonylag nagy felületet kínál a Facebookon, hogy bemutass valamit márkádról, vagy magadról az újonnan érkező felhasználóknak. Ez profilod legnagyobb képe, ezért fontos szerepet játszik mind a látványvilágban, mind a marketingkommunikációkban.

 

Íme a hivatalos borítókép-méretek a Facebooktól:

 • A minimális méret 400 x 150 pixel, de ez nem lesz elég nagy (lásd: következő pont)
 • A borítóképek asztali számítógépeken 820 x 312, okostelefonokon pedig 640 x 360-as méretben jelennek meg, tehát minimum az asztali méretre kell elkészítened őket
 • A régebbi telefonokon a borítóképek egyáltalán nem jelennek meg
 • A leggyorsabban az olyan JPEG-ként elmentett, 100 kilobájtnál nem nagyobb sRGB képek töltődnek be, amelyek 851 x 315 pixel felbontásúak
 • Amennyiben borítóképed (vagy profilképed) szöveget is tartalmaz, a PNG képek jobb minőséget eredményezhetnek
 • Ezek a méretek a személyes és az üzleti profilokra (vállalatok/közszereplők) is érvényesek

 

Feltöltött képek a Facebookon

Felhasználók, márkák, influencerek – a Facebookon mindenki szokott képeket megosztani.

 

Természetesen, ha egy már korábban feltöltött képet szeretnél megosztani, akkor nincs beleszólásod abba, hogy mekkora méretű, vagy képarányú legyen.

 

Ha azonban te magad töltöd fel a képet, akkor érdemes követni a Facebook javasolt méreteit:

 • Javasolt feltöltési méret: 1200 x 630 pixel
 • Ez egy felhasználó hírfolyamában legfeljebb 470 pixel szélesen jelenik majd meg (legfeljebb 1:1-es képaránnyal)
 • Ez az oldalad bejegyzései között legfeljebb 504 pixel szélesen jelenik majd meg (legfeljebb 1:1-es képaránnyal)

 

Megosztott hivatkozások a Facebookon

Hivatkozás megosztásakor a kép nem a Facebookon szerepel, hanem a linkelt tartalomhoz tartozik. Amikor hivatkozást osztasz meg, akkor két lehetőséged van elrendezés terén:

 1. A kép egy kis négyzetes keretben jelenik meg bal oldalon, mellette a szöveggel jobb oldalon
 2. A kép egy nagyobb téglalap keretben jelenik meg felül, alatta a szöveggel

 

Ezekre a következő méretek vonatkoznak:

 • Javasolt képméret: 1200 x 628 pixel
 • Négyzetes keretben megjelenő kép (hírfolyamban): 154 x 154
 • Négyzetes keretben megjelenő kép (oldalon): 116 x 116
 • Nagy téglalap keretben megjelenő kép (hírfolyamban): 470 x 246
 • Nagy téglalap keretben megjelenő kép (oldalon): 484 x 252

 

Rögzített képek a Facebookon

Ezek a képek oldalad hírfolyamának legfelső, kiemelt pozíciójában jelennek meg, és ideálisak arra, hogy felhívd velük a látogatók figyelmét a legfontosabb aktualitásokra:

 • Javasolt képméret: 1200 x 717 pixel
 • Ez az oldalon 843 x 504 méretben jelenik majd meg

 

Eseményképek a Facebookon

Az eseményekhez is érdemes feltölteni egy képet – ezek a képek nagyobbak, mint a legtöbb egyéb kép az egész platformon:

 • Javasolt képméret: 1920 x 1080 pixel
 • A Facebook ezt 470 x 174 felbontásban jeleníti meg
 • A hírfolyamokban 470 x 174 felbontásban jelenik meg.

 

A legjobb képméretek Instagramra

Az Instagram talán a legvizuálisabb platform az itt felsoroltak közül, ahol a képek abszolút főszerepet játszanak. Fokozottan fontos tehát, hogy a lehető legjobb minőségben töltsd fel képeidet, ügyelve az Instagram által preferált arányokra.

 

Profilképek az Instagramon

A profilképez az Instagramon ugyan olyan szerepet játszanak, mint bármelyik más platformon – ha személyes profilod van, akkor egy arckép, ha egy márkád, akkor egy logó a megfelelő választás. Íme a hivatalos méretek:

 • Javasolt feltöltési méret: 110 x 110 pixel
 • A kép egy körben jelenik meg, akárcsak a Facebookon, ezért érdemes 1:1 arányra optimalizálni.

 

Bélyegképek az Instagramon

Amikor valaki Instagram profilodat böngészi, feltöltött tartalmaidat bélyegképekként látja majd alapértelmezett nézetben (és asztali számítógépeken). Amikor rákattintanak/koppintanak ezekre, akkor jelenik meg nekik a kép nagyobb méretben is. Bármekkora méretű és arányú képeket vagy videókat töltesz is fel:

 • Ezek a bélyegképek mindig 1:1 arányúak lesznek, 161 x 161 pixel felbontással

 

Fényképek az Instagramon

Ezek a legfontosabb felbontások, hiszen az Instagramra a feltöltött képekről szól. A hivatalos adatok szerint:

 • Az Instagramra legfeljebb 1080 pixel széles és 1350 pixel magas képeket lehet feltölteni
 • Az ideális fekvő képarány 1,91:1; az ideális portréarány pedig 4:5

 

Történetek az Instagramon

Az Instagram történetek óriási népszerűségnek örvendenek, és minden valamirevaló márka és influencer stratégiájában ott a helyük. Tekintve, hogy ez a funkciót kifejezetten okosteleofnokra optimalizálták, így a képek aránya és mérete is ezt tükrözi:

 • Javasolt képméret: 1080 x 1920 pixel
 • Minimális felbontás: 600 x 1067
 • Képarány: 9:16

 

A legjobb képméretek Twitterre

Habár a Twitter inkább egy szöveges tartalmakra kiélezett platform, nincs olyan bejegyzés, amit ne lehetne értékesebbé tenni egy képpel. E mellett persze a profil többi képe is fontos, akárcsak bármelyik más platformon.

 

Profilképek a Twitteren

Sok Twitter felhasználó egyenesen törli követői közül azokat, akik nem töltenek fel magukról profilképet, így egyértelmű, hogy ez lesz a legfontosabb kép, amit fel kell töltened.

 

A Twitter profilkép különböző helyeken más és más méretekben jelenik meg, ezért érdemes a legnagyobbra optimalizálni, hogy minden annál kisebb méretben is jól mutasson:

 • Javasolt képméret: 400 x 400 pixel
 • Megjelenik: 200 x 200 felbontásban

 

Borítókép a Twitteren

A borítókép hasonló funkciót lát el a Twitteren, mint a Facebookon, és hasonló elhelyezkedéssel is jelenik meg. Ez profilod legnagyobb képfelülete, ezért nem csak az fontos, hogy mi kerül ide, hanem az is, hogy a megfelelő felbontásban töltsd fel azt:

 • Javasolt képméret: 1500 x 500 pixel

 

Feltöltött képek a Twitteren

Ezek azok a képek, amiket Tweetjeid mellékleteként töltesz fel a platformra, illetve amelyeket retweetelsz másoktól. Habár a Twitteren egy ideig karakterekkel kellett „fizetni” a feltöltött képekért, szerencsére már nem számítanak bele a limitbe. Egyszerre összesen 4 képet tölthetsz fel egy tweethez.

 

A Twitter képek drasztikusan eltérően jelennek meg a szerint, hogy milyen eszközön tekintik meg őket. Ha azt szeretnéd, hogy képeid leglényegesebb részeit mindenki lássa, akkor a lényeges részeket helyezd vízszintesen a közepükre.

 

Amikor megosztasz egy hivatkozást a Twitteren, akkor megadhatod, hogy hogyan jelenjen meg az ahhoz tartozó kép. Az alapbeállítások szerint ez a kép kisebb, mint egy általános, tweettel együtt feltöltött kép.

 

Íme a hivatalos képméretek:

 • Minimális felbontás, hogy a kép kibontva jelenjen meg: 420 x 220 pixel (2:1 képarányban)
 • A képek legfeljebb 1024 x 512 felbontásnál jelennek meg kibontva
 • Az összecsukott képek 506 x 253 méretben jelennek meg asztali számítógépeken
Kapcsolódó cikkek:

Néhány hasznos tanács, ha szeretnél te is sikeres lenni az influencerek között.

Tovább

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy milyen egyszerű lehet az influencerek világa és élete. Ez egy tévgondolat, ugyanis nagyon sok mindennek kell megfelelniük és koránt sem annyira egyszerű ez. Hogyan lesz...

Tovább

Szeretnéd tudni az influencer marketing területét mely változások érintik 2021-ben? Milyen trendet érdemes követned? A következő cikkünkből minden kiderül!

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Almádi Gréti 0
2. Berta Bianca 0
3. Our Dream Tour 0
4. 0
5. Palvin Barbara 0
6. Kovács Patrícia 0
7. Tóth Renátó 0
8. TheBiebersOfficial 0
9. 0
10. Dzsudzsák Balázs 0
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 2 120 000
2. PamKutya 1 430 000
3. Videómánia 1 250 000
4. Peter Bence 1 140 000
5. KerekMese 963 000
6. AlexGaming - HUN 951 000
7. Radics Peti 942 000
8. Cresser 913 000
9. TheVR 873 000
10. Barni. 809 000
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Érdekel az Instagram Influencerek világa és szívesen kipróbálnád magad benne? Így kezd neki!

Tovább

Szükséges, hogy egy influencer foglalkozzon a marketinggel vagy ő maga a marketing? ?Mikor kell beszélni influencer marketingről? És mi az a influencer marketing?

Tovább

Mire kell a legjobban figyelni, ha profi tartalomgyártó szeretnél lenni az Insgram-on? 4 tanács, amit tarts be!

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink