6 márka, amik sikeresen működtek együtt mikroinfluencerekkel

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

5+1 sikeres kampány, ami tökéletesen szemlélteti a mikroinfluencerek nyújtotta lehetőségeket

Korábban már beszámoltunk arról, hogy miért érdemes mikroinfluencerekkel dolgozniuk a márkáknak. Most néhány konkrét, valódi példával szeretnénk alátámasztani ezt az állítást.

6 márka, amik sikeresen működtek együtt mikroinfluencerekkel

Egy 2018-as mikroinfluencerekkel foglalkozó kutatás eredményei szerint minél több követője van egy influencernek, annál kevesebb aktivitásra tudja rávenni rajongótáborát. Ez nem meglepő, elvégre sokkal egyszerűbb néhány ezer emberrel foglalkozni, mint több millióval – az influencerek figyelme is véges, és képtelenek minden hozzászólásra reagálni, vagy egyáltalán elolvasni ezeket.

 

Ez a fordítottan arányos aktivitás teszi olyan értékesekké a mikroinfluencereket a márkák számára – nézzük is, hogy hogyan!

 

Audible

Az Audible – az Amazon hangoskönyv- és podcast részlege – rengeteg influencerrel és hírességgel társult már, mindenféle méretben. Ott van például Jesse Driftwood, egy fényképész, aki egy olyan képet töltött fel magáról az Instagramra, amin éppen az Audible szolgáltatást használja. A feliratban arról beszél, hogy hogyan segítenek neki az Audible hangos könyvek abban, hogy többet tudjon meg az üzletkezelésről, miközben éppen mást csinál.

 

Habár akkoriban az influencernek kevesebb, mint 100 ezer követője volt, az Audible felfigyelt rá, hogy rajongói nagyon aktívak és hűségesek, ami egy sikeres együttműködést eredményezett.

 

Glossier

A Glossier egy 2014-ben alapított, bőrápolási termékeket forgalmazó cég, ami sikereit főleg az influencer marketingnek köszönheti. Amit a Glossier nagyon jól csinál, hogy a partnerek kiválasztásakor nem a követők számát, hanem azok aktivitási arányát vizsgálja meg. Mivel ilyen téren a mikroinfluencerek a „nyerők”, így többnyire ilyen kaliberű influencerekkel dolgozik együtt a cég.

 

Cecilia Gorgon, egy egyetemi hallgató mindössze 8 500 követővel rendelkezett, amikor a cég felkereste őt. A lány megosztott egy képet a márka egyik termékéről, és megjegyezte mellé, hogy már napok óta használja, és nagyon jól hidratálja a bőrt. Pozitív véleményei egy Into the Gloss cikkben is megjelentek.

 

A cég képviselői között is több mikroinfluencert találunk. Egy alkalommal 13 képviselőjét hívta meg egy kétnapos New Yorki kirándulásra, akik között ott volt Amy Serrano, az akkoriban még csak 47 ezer követőt foglalkoztató YouTube vlogger. A mikroinfluencer YouTube videók, és négy Instagram bejegyzés formájában dokumentálta az utazását, ezek a tartalmak pedig jelentős nézettséget és aktivitást eredményeztek.

 

Daniel Wellington

A svéd karóragyártó cég kifejezetten nagy hangsúlyt fektet az influencer marketingre. Valójában ez az egyetlen marketingmódszer, amit a cég bevet, és semmilyen más, hagyományos formában nem reklámozza magát. Egy nemrégiben lebonyolított Instagram kampányukban nem csupán stílus és divat influencerekkel állt össze, hanem kiterjesztette elérését más réseket lefedő véleményvezérekre is. Köztük volt például a Scuba and Shadow fiók is, ami lényegében két macskáról szól.

 

A kampányban résztvevő influencerek egyéni kedvezményes kódokat oszthattak meg bejegyzéseikben, hogy hogy minél több követőjüket ösztönözzék vásárlásra. A Daniel Wellingtonnak rengeteg felhasználóhoz sikerült eljutnia, értelemszerűen a divat és stílus réseken kívül is.

 

Banana republic

A Banana Republic Instagram mikroinfluencerekkel dolgozott együtt, akik a márka ruhadarabjaiban pózoltak a kamerának különféle környezetekben. Bejegyzéseikben megjelent azt #itsbanana hashtag, amit a Banana Republic gyakran használ kampányaihoz. Az influencerek különféle szezonális és kampány-specifikus címkéket is használtak.

 

A sok kicsi sokra ment – a Banana Republic egy meglehetősen nagy célközönséget ért el ezekkel az influencer tartalmakkal, mert habár mikroinfluencerekkel dolgoztak együtt, ezek összesített munkája nagy lefedettséget biztosított a kampánynak.

 

Sperry

A Sperry több mint 100 mikroinfluencerrel állt össze az Instagramon. A cipőgyártó cég olyan felhasználókat keresett fel, akik korábban már feltöltöttek néhány jó minőségű képet a termékeikről, és arra kérte fel őket, hogy készítsenek még több mutatós vizuális tartalmat a márka hivatalos Instagram profiljára, méghozzá ingyen. A képeken valódi felhasználók jelentek meg, egzotikus, lenyűgöző helyeken, természetesen Sperry cipőkben,

 

Bónusz: Tom’s of Maine

A Tom’s of Maine természetes alapanyagból készít testápolási termékeket. A cég úgy döntött, hogy 500-5000 követővel rendelkező felhasználókat keres fel partnerajánlatokkal, akik inkább már a nanoinfluencerek kategóriájába tartoznak, és inkább hétköznapi ügyfeleknek tekinthetők, mint véleményvezéreknek. Ennek ellenére a Tom’s of Maine meglátta a bennük rejlő lehetőségeket.

 

A cég 1000 mikro/nanoinfluencerként több mint 6 000 interakciót gyűjtött össze a közösségi médián, és rengeteg információt sikerült szerezniük az ügyfeleikről kérdőívek, vélemények, és egyéb visszajelzések formájában. Ez egyértelműen bizonyítja, hogy a nagyobb követőbázis nem feltétlenül jelent nagyobb sikereket is.

Kapcsolódó cikkek:

Az influencer marketing talán legnagyobb buktatója, hogy sok márka egyszerűen nem képes megfelelő partnereket választani kampányaihoz. Ez komoly hiba, hiszen a marketing e formája akkor működik jól, ha olyan...

Tovább

Habár csupán az elmúlt években vált igazán népszerűvé, az influencer marketing minden idők egyik legfelkapottabb és legsikeresebb marketingformájává nőtte ki magát, amit első sorban az internet...

Tovább

Az Instagramot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Facebook tulajdonát képező közösségi hálózat a második legnagyobb a világon, ami havonta több, mint egymilliárd aktív felhasználót foglalkoztat, és...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 10 235 131
2. Dzsudzsák Balázs 1 002 916
3. Enji Night 668 949
4. Andy Csinger 555 827
5. Tóth Attila 513 090
6. Hódi Pamela 439 508
7. Varga Viktória 424 847
8. Edina Kulcsár 403 063
9. Istenes Bence 398 604
10. Bercsenyi Balazs 395 369
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 1 433 927
2. Videómánia 1 025 183
3. PamKutya 939 466
4. Peter Bence 705 199
5. TheVR 652 157
6. Radics Peti 637 441
7. luckeY 601 275
8. Peter Gergely 594 786
9. UNFIELD 579 977
10. Barni. 539 369
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Az okostelefonok nagy részén valamilyen Android rendszer fut, amelynek saját Play Áruházában durván 3 millió alkalmazás lelhető fel. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy többen érik el az internetet...

Tovább

Az Instagram minden idők egyik legsikeresebb közösségi platformja, amelyet az elmúlt években több olyan funkcióval is bővítettek a fejlesztők, amelyekkel kifejezetten a márkáknak kedveznek. A több...

Tovább

Az Instagram 2018 óta a második leglátogatottabb platform a Facebook után – több mint egymilliárd regisztrált felhasználójából napi szinten 500 millióan használják, és ez a szám egyre csak nőni...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot