Így lehet több alkalmazásletöltésed influencerek segítségével

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Így lehet több alkalmazásletöltésed influencerek segítségével

Egy olyan világban, amiben okostelefonok minden ember zsebében ott lapulnak, az alkalmazásfejlesztés egy teljesen kiforrott karrierré nőtte ki magát az elmúlt évek során. Sok fejlesztő kizárólag az adott platform áruházára (Google Play, App Store), illetve esetleg saját webhelyére támaszkodik, hogy népszerűsítse alkalmazásait, azonban ahogyan egyre többen kapnak rá a hasznosabbnál hasznosabb (vagy éppen őrültebbnél őrültebb) applikációk megalkotására, igen komoly versenyhelyzet is kialakult a különböző kategóriákban.

 

A fejlesztőknek új csatornákat kell találniuk, ahol érdeklődő közönségeket érhetnek el, és terjeszthetik nekik alkotásaikat. Itt lép színre a Snapchat, és az ott tevékenykedő influencerek!

Így lehet több alkalmazásletöltésed influencerek segítségével

Miért pont a Snapchat?

A Snapchat egy meglepően ritkán emlegetett, viszonylag telítetlen közösségi média platform, tele influencer lehetőségekkel. A platform egyik legnagyobb előnye, hogy a Facebookkal, vagy éppen a YouTube-bal ellentétben a tartalmak nem kell, hogy kiválóan elkészítettek és tökéletes minőségűek legyenek – a Snapchat sokkal személyesebb pillanatok bemutatására készült, ezért az „amatőr” minőségű tartalmak sokkal hitelesebbnek hatnak rajta.

 

Hogyan segíthetnek küldetésedben a Snapchat influencerek?

Az influencerek természetesen más platformokon is jelen vannak – a Facebookon, a YouTube-on, az Instagramon, és így tovább. Azonban amikor egy felhasználó megnyitja a Snapchat alkalmazást, rögtön saját magával találja magát szemben.

 

A legtöbb tartalom középpontjában, amit a felhasználók Snapchaten látnak emberek állnak, legyen szó selfie-kről, vagy videókról. A Snapchat egy nagyon személyes platform, ezért ha egy influencer említi meg rajta alkalmazásodat, akkor az olyan, mintha az ajánlás egy közeli baráttól érkezne.

 

Egy másik jó érv, hogy a Snapchatre meglepően nehéz jó tartalmakat készíteni, ha az ember nem ismeri igazán a platformot, míg az influencerek hiteles tartalmakkal képesek kibővíteni kampányaidat. AEgy másik előnye, hogy hogy a Snapchat influencer marketing általánosságban olcsóbb, mint YouTube, vagy Instagram influencerekkel együttműködni.

 

Szóval hogyan hasznosíthatod a Snapchat influencereket alkalmazás-kampányaid során? Íme néhány tipp ehhez!

 

1. Merülj el a kultúrában

Az influencerekkel való együttműködésre általánosságban vonatkozik, hogy a siker titka az éppen aktuális, releváns kulturális pillanatokra kell összpontosítani bennük. A legtöbb mai reklám meglehetősen lapos, és egyszerűen nincs egy frekvencián a fiatal közönséggel, akik a közösségi média mellett nőttek fel, mindig naprakészen a legfrissebb trendekkel és kulturális újdonságokkal kapcsolatban.

 

Azok a legsikeresebb márkák, amelyek felismerik ezt, és képesek a saját nyelvükön megszólítani a fiatalságot. Egy másik opció az influencerekre hárítani ezt a feladatot, akik sokkal természetesebb módon képesek kommunikálni közönségükkel – ne feledd, ők is emberi lények, nem pedig beszélő hirdetőtáblák.

 

Mielőtt úgy döntesz, hogy szeretnél együttműködni egy Snapchat influencerrel, fel kell mérned a kínálatot, és utánanézned, hogy kik azok, akik természetesen tudnák megszólítani célközönségedet (saját követőbázisukat). Ha az alkalmazásod például sporthoz kapcsolódik, akkor értelemszerűen sportoló influencereket kell felkeresned, akik edzési tippekről és hasonló dolgokról készítenek Snapeket, és így tovább.

 

2. A cél a szórakoztatás, nem az értékesítés

A Snapchaten 10-ből 6 hirdetést átugranak a felhasználók – az, hogy odaírod, hogy az alkalmazás ingyenes ma már messze nem elég ahhoz, hogy felkeltsd valaki érdeklődését – az emberek elvárják, hogy az alkalmazások többsége ingyenes legyen. Ha egy fiatalabb közösségnek próbálsz kedveskedni, akkor ez végtelenül unalmas lesz számukra, és automatikusan kizárják majd.

 

Szóval mi a megoldás? Szórakoztatnod kell célközönségedet, miközben egyszerre reklámozol is nekik. Az angol nyelv ezt advertainment-nek hívja, az advertisement (hirdetés) és az entertainment (szórakoztatás) különösen kreatív kombinációjaként.

 

Fontos továbbá az is, hogy intenzíven aktivizáld közönségedet azzal, hogy konkrétan megszólítod őket kampányaidban és/vagy szintén konkrét utasításokat adsz nekik a képernyő-elhúzásokkal kapcsolatban ahelyett, hogy a hirdetés végére időzített CTA-kra hagyatkoznál.

 

3. Vess be mémeket

A hirdetések magas átlépési arányával (60%) rendkívül fontos, hogy ismerd elérni kívánt közönségedet. Fiatalabb felhasználókról van szó, akik az interneten nőttek fel, és akik ismerik a legnépszerűbb, legújabb mémeket is, amelyekből úgy tűnik, hogy minden nap felbukkan egy-egy újabb kérészéletű szenzáció.

 

GIF képek, hangulatjelek, és mémek – ezek azok, amikkel fel lehet kelteni a fiatalok figyelmét a Snapchaten, és aktivitásra (többek között letöltésre) ösztönözni őket.

 

4. Használd a Snapchat beépített eszközeit

Habár kevesen tudnak ezekről, a Snapchatnek meglepően jó beépített eszközei vannak, amelyek segíthetnek alkalmazás letöltéseid fellendítéséhez. Érdemes persze rendszeresen Snapchat történeteket feltölteni, amik már önmagukban sokat tehetnek e cél érdekében.

 

A rendszeresség nagyon fontos kulcsszó itt – azok a márkák (és influencerek), amelyek rendszeresen töltenek fel releváns tartalmakat a Snapchatre, már ezzel megkülönböztethetik magukat a versenytársaktól.

 

Egy jó kampányötlet például arra kérni követőidet, hogy osszák meg a Snapchaten, hogy hogyan és mire használják alkalmazásodat. Ez sokszorosan feldobhatja az aktivitást márkád körül, és persze több letöltést is eredményez majd. Akár egy versenyként is meghirdetheted ezt az egészet – a nyeremény pedig lehet bármi, akár alkalmazásod teljes, fizetett verziója is. Természetesen influencer partnereidet is megkérheted, hogy népszerűsítsék ezt a versenyt, és minél többeket bevonjanak.

 

Az ilyen törekvések eredményei először nem lesznek igazán szembetűnőek, de mint említettük, a rendszeresség a kulcsa mindennek. Idővel látni fogod majd, hogy konverziós arányod javulni kezd, de ehhez türelmesnek és kitartónak kell lenned.

 

5. Használd a „hármas hirdetés” formátumot

A „hármas hirdetés” egy egyedi influencer hirdetésformátum a Snapchaten, ami három tíz másodperces videóból áll:

 1. Az első videóban az influencer egy hiteles snapen kereszütl mutatja be az alkalmazást.

 2. A második videóban az influencer megoszt egy videóhirdetést, amit te készítettél az alkalmazáshoz.

 3. A harmadik videóban az influencer megemlíti az alkalmazás legfontosabb funkcióit, majd felszólítja a közönséget, hogy húzzák fel a képernyőt, hogy letölthessék az alkalmazást.

Kapcsolódó cikkek:

Az influencer marketing talán legnagyobb buktatója, hogy sok márka egyszerűen nem képes megfelelő partnereket választani kampányaihoz. Ez komoly hiba, hiszen a marketing e formája akkor működik jól, ha olyan...

Tovább

Habár csupán az elmúlt években vált igazán népszerűvé, az influencer marketing minden idők egyik legfelkapottabb és legsikeresebb marketingformájává nőtte ki magát, amit első sorban az internet...

Tovább

Az Instagramot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Facebook tulajdonát képező közösségi hálózat a második legnagyobb a világon, ami havonta több, mint egymilliárd aktív felhasználót foglalkoztat, és...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 10 235 131
2. Dzsudzsák Balázs 1 002 916
3. Enji Night 668 949
4. Andy Csinger 555 827
5. Tóth Attila 513 090
6. Hódi Pamela 439 508
7. Varga Viktória 424 847
8. Edina Kulcsár 403 063
9. Istenes Bence 398 604
10. Bercsenyi Balazs 395 369
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 1 433 927
2. Videómánia 1 025 183
3. PamKutya 939 466
4. Peter Bence 705 199
5. TheVR 652 157
6. Radics Peti 637 441
7. luckeY 601 275
8. Peter Gergely 594 786
9. UNFIELD 579 977
10. Barni. 539 369
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Az okostelefonok nagy részén valamilyen Android rendszer fut, amelynek saját Play Áruházában durván 3 millió alkalmazás lelhető fel. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy többen érik el az internetet...

Tovább

Az Instagram minden idők egyik legsikeresebb közösségi platformja, amelyet az elmúlt években több olyan funkcióval is bővítettek a fejlesztők, amelyekkel kifejezetten a márkáknak kedveznek. A több...

Tovább

Az Instagram 2018 óta a második leglátogatottabb platform a Facebook után – több mint egymilliárd regisztrált felhasználójából napi szinten 500 millióan használják, és ez a szám egyre csak nőni...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot