Miért van szüksége szállodádnak az influencer marketingre

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

Miért van szüksége szállodádnak az influencer marketingre

A legtöbb szállodamarketinges 2019-ben tisztában van azzal, hogy a marketing hagyományos formái már évekkel ezelőtt elavultak. Egy sima televíziós vagy rádiós reklám, de még egy online bannerhirdetés sem képes úgy felkelteni az emberek figyelmét, mint jó 10-15 évvel ezelőtt. Azonban a reklámok nem tűnnek el a köztudatból, csupán alkalmazkodnak a trendekhez és az előrehaladáshoz. A YouTube és a különböző közösségi platformok elterjedésével a hirdetések egy teljesen új formát öltöttek – elterjedt az influencer marketing.

Miért van szüksége szállodádnak az influencer marketingre

A vendéglátásban működő vállalatok és szervezetek számára is komoly lehetőségeket rejteget a marketing e formája, még ha elsőre ez nem is teljesen kézenfekvő. Egy közismert arc rengeteget dobhat egy márka (legyen az ruházati, vagy vendéglátóipari) publicitásán, akár egy reklámról, egy egyszeri ajánlatról, vagy egy teljes kampányról van szó.

 

Az bizonyára nem újdonság számodra, hogy a mai modern világban elengedhetetlen egy erős online jelenlét kiépítése. Ehhez persze hozzá tartozik egy igényesen kialakított, naprakész, optimalizált webhely, az aktív jelenlét a közösségi médián, és több olyan hiteles felület is, ahol az ügyfelek értékelhetik intézményed szolgáltatásait. Azonban a közösségi média más lehetőségeket is rejt magában, és egy ravasz marketinges tudja, hogy ezeket a lehetőségeket az influencereken keresztül lehet bezsebelni.

 

Miért épp az influencerek?

De miért olyan fontos ez? Nos, egy 2016-os felmérés szerint a felhasználók 47%-a alkalmaz valamilyen hirdetésblokkoló bővítményt böngészőjében, és azóta ez az arány kétségtelenül csak nőtt, elvégre többféle blokkoló megoldás érhető el nem csupán asztali szoftverekhez, hanem okostelefonos böngésző alkalmazásokhoz is. Az embereket nap mint nap több száz reklámmal bombázzák a hirdetők, és a legtöbben igyekeznek legalább a digitális környezetükből kizárni ezeket, mert végtelenül fárasztók, és unalmasak tudnak lenni.

 

A popkultúra összetétele is átalakult – vagy legalább is bővült – az elmúlt évek során: az internetnek köszönhetően olyan hírességek láttak napvilágot, akik habár nem színészlegendák, vagy sikeres zenészek, mégis százezreket, vagy éppen milliókat kötnek le rendszeresen, ráadásul gyakran határok nélkül. Tökéletes példák erre azok a YouTuberek, akik népes követősereget harcoltak ki maguknak vlogjaikkal, útmutató videóikkal, játékos videóikkal, vagy humoros szkeccseikkel. Ezek a tartalomkészítők gyakran egy webkamerával és egy kiváló ötlettel vágnak neki az online karriernek, és némelyikük néhány év múlva már saját otthoni stúdiójában keres annyi pénzt egy hónapban, mint más évek alatt. A YouTube mindeninek lehetőséget biztosít, hogy igazi online hírességgé váljon, és beírja magát az internet történelemkönyvébe.

 

De miért ők az ideális partnerek egy vendéglátóipari egység számára? Miben különböznek ők a vörös szőnyegen fényképezkedő, öltönyben pózoló hírességektől? Az, hogy míg ezek a hírességek évek óta a köztudatban vannak, mint elérhetetlen, toplistás „uralkodók”, addig a YouTube-on és más közösségi platformokon felemelkedett csillagok nem egy rendező, vagy egy menedzser segítségével építették fel karrierjüket, hanem követőikkel együtt, akik így hűségesebbek hozzájuk, mint bármelyik filmcsillaghoz, vagy zenészhez (habár itt megjegyeznénk, hogy a legnagyobb online influencereknek már van menedzserük is). Az influencerek sokkal közelebb állnak a „hétköznapi emberekhez”, mint az elérhetetlen sztárok, és erre a márkák is felfigyeltek – 43%-uk szerint a közösségi influencerek sokkal relevánsabbak marketing szempontból, mint a hétköznapi hírességek.

 

Az influencerek teljes mértékben a közönségükre támaszkodnak, elvégre nekik köszönhetik felemelkedésüket és sikereiket. Ha egy influencer rossz minőségű termékeket javasol közönségének, vagy csak a pénzért teszi ezt, akkor azzal súlyosan csorbíthatja hitelességét és hírnevét közönsége szemében. Az emberek tisztában vannak ezzel, ezért is tartják szavahihetőnek az influencereket – az ő érdekük, hogy hitelesek maradjanak, mert közönségük támogatása nélkül teljesen tönkremehet karrierjük.

 

Hogyan lehet sikeres az influencer marketing a vendéglátásban?

Amennyiben vendéglátóipari egységed marketingjét influencerekkel is erősíteni szeretnéd, mindenképpen fontos, hogy A) olyan influencereket keress ehhez, akik utazással, és hasonló releváns témákkal foglalkoznak; B) hogy olyan közönséget foglalkoztassanak, akiket érdekelne kínálatod; és C) hogy hagyd, hogy a saját stílusukban fejezzék ki magukat közönségüknek.

 

Egy szálloda vagy üdülő esetén az egyik legjobb megoldás egy ajándék pihenést kínálni az adott influencernek, aki ott tartózkodása alatt megörökítheti élményeit, és akár valós időben is jelenthet azokról közönségének, vagy az egész végén írhat arról egy összefoglaló blogbejegyzést olvasóinak. Lehetőleg minél kevésbé kösd meg a kezüket, és ne tiltsd el őket attól a kreativitástól, amit közönségük megszokott, különben túl forgatókönyvszerűnek tűnnek majd tartalmaik.

 

Ne feledd továbbá, hogy az influencer is egy vendég, és úgy is kell bánnod vele. Biztosítsd számára a legkényelmesebb, legkellemesebb látogatást, hogy annak hírét közönsége irányába is továbbíthassa.

 

A Google egyik 2014-es tanulmányából kiderült, hogy az internet különösen ideális médium az utazási döntések befolyásolására. Ez fokozottan igaz a fiatalabb korosztályok, kiváltképpen a Z-generáció és a millenárisok esetében – ezek a korosztályok nagyon fogékonyak az influencerek ajánlataira, és némi kreatív célzással és egy jó stratégiával óriási érdeklődő közönséget mozgathatsz meg.

 

Ahhoz persze, hogy az influencer marketing (vagy a marketing bármely formája) hatékonyan működjön céged számára, ismerned kell annak helyzetét és működését. Csak így tudhatod, hogy milyen adottságokkal rendelkezik szállodád, illetve hogy mik azok a hiányosságok, amelyek alááshatják sikereidet. Mérd fel online jelenléted állapotát, és nézz utána, hogy mely influencerek lehetnének ideális hosszútávú partnereid márkád népszerűsítésében!

Kapcsolódó cikkek:

Néhány hasznos tanács, ha szeretnél te is sikeres lenni az influencerek között.

Tovább

Sokszor azt gondolhatjuk, hogy milyen egyszerű lehet az influencerek világa és élete. Ez egy tévgondolat, ugyanis nagyon sok mindennek kell megfelelniük és koránt sem annyira egyszerű ez. Hogyan lesz...

Tovább

Szeretnéd tudni az influencer marketing területét mely változások érintik 2021-ben? Milyen trendet érdemes követned? A következő cikkünkből minden kiderül!

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Almádi Gréti 0
2. Berta Bianca 0
3. Our Dream Tour 0
4. 0
5. Palvin Barbara 0
6. Kovács Patrícia 0
7. Tóth Renátó 0
8. TheBiebersOfficial 0
9. 0
10. Dzsudzsák Balázs 0
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 2 120 000
2. PamKutya 1 430 000
3. Videómánia 1 250 000
4. Peter Bence 1 140 000
5. KerekMese 963 000
6. AlexGaming - HUN 951 000
7. Radics Peti 942 000
8. Cresser 913 000
9. TheVR 873 000
10. Barni. 809 000
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Érdekel az Instagram Influencerek világa és szívesen kipróbálnád magad benne? Így kezd neki!

Tovább

Szükséges, hogy egy influencer foglalkozzon a marketinggel vagy ő maga a marketing? ?Mikor kell beszélni influencer marketingről? És mi az a influencer marketing?

Tovább

Mire kell a legjobban figyelni, ha profi tartalomgyártó szeretnél lenni az Insgram-on? 4 tanács, amit tarts be!

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink