5 gyorstipp kezdő vloggereknek

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

5 gyorstipp kezdő vloggereknek

A „vloggerkedés”, „vlogolás”, és hasonló jellegű idegen eredetű kifejezések nagyon felkapottakká váltak az elmúlt években. Ahhoz, hogy valakiből sikeres vlogger legyen, mindenek előtt meg kell ismerkednie e karrier alapjaival – cikkünk ebben igyekszik segíteni!

5 gyorstipp kezdő vloggereknek

Mindenek előtt kezdjük azzal, hogy mit is jelent az, hogy valaki vlogger, és hogy mi az a vlog. Az egész koncepció nagyon egyszerű: a „vlog” szó a „video blog” vagyis „videós blog” rövidítése. Egy vlogger olyan személy, aki ilyen videós blogot vezet – tehát egy „videós blogger”. A blogok fogalmával valószínűleg mindenki tisztában van már – a videós blog pedig lényegében egy hasonló beszámoló valamilyen személyes, vagy más témáról, csak éppen videó formájában, és nem írott szöveggel.

 

A közösségi médiának nagyon fontos szerepe volt a vloggerkedés elterjedésében – a HubSpot szerint a közösségi tartalmak több mint 90%-a videókból áll!

 

A vloggerkedés egy viszonylag kötetlen műfaj, hiszen – hasonlóan a bloggerkedéshez – a szabad önkifejezésről és véleménynyilvánításról szól (persze csak az adott platform szabályzatain belül). Ha te is szeretnél ilyen pályára lépni, akkor a következő néhány rövid tipp pontosan neked szól!

 

1. Keress ihletet

Ha még csak most vagy a kezdet kezdetén, akkor meglepően nagy kihívás lehet elképzelni, hogy egyáltalán hogyan is lehet, vagy érdemes vlogolni. Egyet se félj, a YouTube a barátod. Nézz szét híres magyar és külföldi vloggerek tartalmai között és figyeld meg, hogy miket csinálnak – hogyan beszélnek, hogyan mozgatják a kamerát, hogyan fejezik ki magukat, mivel szemléltetik mondanivalójukat, és így tovább.

 

2. Tudd, hogy mi az identitásod

Az, hogy valakinek a munkájából ihletet merítesz nem azt jelenti, hogy lemásolod, amit csinál. Fontos, hogy tudd, mit hogyan csinálnak mások, de ezt a tudást saját stílusodban kell alkalmaznod, nem pedig egy az egyben átvenni tőlük. Gondolkodj el rajta, hogy mi az, ami mozgat téged, hogy mi iránt érzel szenvedélyt, miről beszélsz szívesen, és mik az erősségeid, amikre felépítheted vlogcsatornádat. Persze ahogy a vloggerkedés egyre elérhetőbbé válik, egyre többen is foglalkoznak vele, és így egyre nehezebb kitűnni a tömegből, de erre mindenképpen szükség lesz, ha vinni szeretnéd valamire!

 

3. Szerezd be az alapfelszerelést

Habár az okostelefonok kamerái évről évre egy picivel jobbak lesznek, nem valószínű, hogy valaha utolérik majd az igazi fényképezők/videókamerák minőségét. Éppen ezért fontos, hogy beszerezz magadnak egy olyan vlog kamerát (https://www.influencertoplista.hu/vlogger-kamerak.html), amivel megfelelő minőségű felvételeket készíthetsz magadról (vagy más dolgokról), és egy állványt is, amire lehelyezheted kamerádat, hogy ne kelljen mindig tartanod. Ha igazán komolyan gondolkodsz a vlogolásban, akkor nem árt, ha egy felcsíptethető mikrofont is beszerzel, hogy a hangminőség is kiváló legyen.

 

4. Tanulj meg videót vágni

Miután megvan, hogy miről és hogyan szeretnél videókat készíteni, és rögzítetted is ehhez az anyagot, a következő lépés kiválogatni és időrendi sorba helyezni (összevágni) azokat a részeket, amiket szeretnél közzétenni a kész videóban. Ehhez nincs szükséged drága videószerkesztő szoftverre – a lényeg, hogy megfelelő minőségben tudd elmenteni (renderelni) videódat az adott célplatformra (legyen az a YouTube, a Facebook, az IGTV, vagy bármi más).

 

5. Népszerűsítsd magad a közösségi médián

A közösségi média és a vloggerkedés egy tökéletes párost alkotnak – a kérdés csak az, hogy ki tudod-e használni ezt a kapcsolatot. Ne feledd, hogy attól, hogy első sorban például a YouTube-ra töltöd fel vlogjaidat, akkor sem árt jelen lenni például a Facebookon, már csak azért is, hogy megoszthasd feltöltéseidet ottani követőiddel, és használhasd a platform különböző funkcióit tartalmaid népszerűsítésére.

Kapcsolódó cikkek:

Az influencer marketing talán legnagyobb buktatója, hogy sok márka egyszerűen nem képes megfelelő partnereket választani kampányaihoz. Ez komoly hiba, hiszen a marketing e formája akkor működik jól, ha olyan...

Tovább

Habár csupán az elmúlt években vált igazán népszerűvé, az influencer marketing minden idők egyik legfelkapottabb és legsikeresebb marketingformájává nőtte ki magát, amit első sorban az internet...

Tovább

Az Instagramot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Facebook tulajdonát képező közösségi hálózat a második legnagyobb a világon, ami havonta több, mint egymilliárd aktív felhasználót foglalkoztat, és...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 10 235 131
2. Dzsudzsák Balázs 1 002 916
3. Enji Night 668 949
4. Andy Csinger 555 827
5. Tóth Attila 513 090
6. Hódi Pamela 439 508
7. Varga Viktória 424 847
8. Edina Kulcsár 403 063
9. Istenes Bence 398 604
10. Bercsenyi Balazs 395 369
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. VamosART 1 433 927
2. Videómánia 1 025 183
3. PamKutya 939 466
4. Peter Bence 705 199
5. TheVR 652 157
6. Radics Peti 637 441
7. luckeY 601 275
8. Peter Gergely 594 786
9. UNFIELD 579 977
10. Barni. 539 369
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Az okostelefonok nagy részén valamilyen Android rendszer fut, amelynek saját Play Áruházában durván 3 millió alkalmazás lelhető fel. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy többen érik el az internetet...

Tovább

Az Instagram minden idők egyik legsikeresebb közösségi platformja, amelyet az elmúlt években több olyan funkcióval is bővítettek a fejlesztők, amelyekkel kifejezetten a márkáknak kedveznek. A több...

Tovább

Az Instagram 2018 óta a második leglátogatottabb platform a Facebook után – több mint egymilliárd regisztrált felhasználójából napi szinten 500 millióan használják, és ez a szám egyre csak nőni...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot