5 gyorstipp kezdő vloggereknek

"Ahol az influencerek és a márkák egymásra találnak"

5 gyorstipp kezdő vloggereknek

A „vloggerkedés”, „vlogolás”, és hasonló jellegű idegen eredetű kifejezések nagyon felkapottakká váltak az elmúlt években. Ahhoz, hogy valakiből sikeres vlogger legyen, mindenek előtt meg kell ismerkednie e karrier alapjaival – cikkünk ebben igyekszik segíteni!

5 gyorstipp kezdő vloggereknek

Mindenek előtt kezdjük azzal, hogy mit is jelent az, hogy valaki vlogger, és hogy mi az a vlog. Az egész koncepció nagyon egyszerű: a „vlog” szó a „video blog” vagyis „videós blog” rövidítése. Egy vlogger olyan személy, aki ilyen videós blogot vezet – tehát egy „videós blogger”. A blogok fogalmával valószínűleg mindenki tisztában van már – a videós blog pedig lényegében egy hasonló beszámoló valamilyen személyes, vagy más témáról, csak éppen videó formájában, és nem írott szöveggel.

 

A közösségi médiának nagyon fontos szerepe volt a vloggerkedés elterjedésében – a HubSpot szerint a közösségi tartalmak több mint 90%-a videókból áll!

 

A vloggerkedés egy viszonylag kötetlen műfaj, hiszen – hasonlóan a bloggerkedéshez – a szabad önkifejezésről és véleménynyilvánításról szól (persze csak az adott platform szabályzatain belül). Ha te is szeretnél ilyen pályára lépni, akkor a következő néhány rövid tipp pontosan neked szól!

 

1. Keress ihletet

Ha még csak most vagy a kezdet kezdetén, akkor meglepően nagy kihívás lehet elképzelni, hogy egyáltalán hogyan is lehet, vagy érdemes vlogolni. Egyet se félj, a YouTube a barátod. Nézz szét híres magyar és külföldi vloggerek tartalmai között és figyeld meg, hogy miket csinálnak – hogyan beszélnek, hogyan mozgatják a kamerát, hogyan fejezik ki magukat, mivel szemléltetik mondanivalójukat, és így tovább.

 

2. Tudd, hogy mi az identitásod

Az, hogy valakinek a munkájából ihletet merítesz nem azt jelenti, hogy lemásolod, amit csinál. Fontos, hogy tudd, mit hogyan csinálnak mások, de ezt a tudást saját stílusodban kell alkalmaznod, nem pedig egy az egyben átvenni tőlük. Gondolkodj el rajta, hogy mi az, ami mozgat téged, hogy mi iránt érzel szenvedélyt, miről beszélsz szívesen, és mik az erősségeid, amikre felépítheted vlogcsatornádat. Persze ahogy a vloggerkedés egyre elérhetőbbé válik, egyre többen is foglalkoznak vele, és így egyre nehezebb kitűnni a tömegből, de erre mindenképpen szükség lesz, ha vinni szeretnéd valamire!

 

3. Szerezd be az alapfelszerelést

Habár az okostelefonok kamerái évről évre egy picivel jobbak lesznek, nem valószínű, hogy valaha utolérik majd az igazi fényképezők/videókamerák minőségét. Éppen ezért fontos, hogy beszerezz magadnak egy olyan vlog kamerát (https://www.influencertoplista.hu/vlogger-kamerak.html), amivel megfelelő minőségű felvételeket készíthetsz magadról (vagy más dolgokról), és egy állványt is, amire lehelyezheted kamerádat, hogy ne kelljen mindig tartanod. Ha igazán komolyan gondolkodsz a vlogolásban, akkor nem árt, ha egy felcsíptethető mikrofont is beszerzel, hogy a hangminőség is kiváló legyen.

 

4. Tanulj meg videót vágni

Miután megvan, hogy miről és hogyan szeretnél videókat készíteni, és rögzítetted is ehhez az anyagot, a következő lépés kiválogatni és időrendi sorba helyezni (összevágni) azokat a részeket, amiket szeretnél közzétenni a kész videóban. Ehhez nincs szükséged drága videószerkesztő szoftverre – a lényeg, hogy megfelelő minőségben tudd elmenteni (renderelni) videódat az adott célplatformra (legyen az a YouTube, a Facebook, az IGTV, vagy bármi más).

 

5. Népszerűsítsd magad a közösségi médián

A közösségi média és a vloggerkedés egy tökéletes párost alkotnak – a kérdés csak az, hogy ki tudod-e használni ezt a kapcsolatot. Ne feledd, hogy attól, hogy első sorban például a YouTube-ra töltöd fel vlogjaidat, akkor sem árt jelen lenni például a Facebookon, már csak azért is, hogy megoszthasd feltöltéseidet ottani követőiddel, és használhasd a platform különböző funkcióit tartalmaid népszerűsítésére.

Kapcsolódó cikkek:

5 tipp B2B marketingeseknek a gyors influencer sikerekért
5 tipp B2B marketingeseknek a gyors influencer sikerekért
Az influencer marketinget rengeteg cég használja valamilyen formában – elképzelhető, hogy a te vállalatod is...
Tovább
15 nagyszerű tartalomtipp, amikből ötletet meríthetsz YouTube vlogjaidhoz!
15 tartalomtipp YouTube vloggereknek
Kezdő vloggerként biztosan te is sokat tűnődtél azon, hogy vajon miről is lenne érdemes vlogokat készítened,...
Tovább
Így lehet több alkalmazásletöltésed influencerek segítségével
Így lehet több alkalmazásletöltésed influencerek segítségével
Egy olyan világban, amiben okostelefonok minden ember zsebében ott lapulnak, az alkalmazásfejlesztés egy teljesen...
Tovább
Influencer vagyok. Regisztrálok influencerként
Influencer vagyok. Regisztrálok influencerként
Regisztrálok
Influencert keresek kampányomhoz
Influencert keresek kampányomhoz
Regisztrálok
Több Instagram követőt szeretnék
Több Instagram követőt szeretnék
Érdekel
Instagram toplista
Helyezés Név Követők
1. Palvin Barbara 12 050 353
2. Dzsudzsák Balázs 1 056 755
3. Enji Night 747 888
4. Andy Csinger 620 249
5. Tóth Attila 523 160
6. Varga Viktória 508 259
7. Hódi Pamela 462 392
8. Bercsenyi Balazs 438 166
9. Edina Kulcsár 437 082
10. Kasza Tibi 428 398
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
Helyezés Név Feliratkozók
1. VamosART 1 482 302
2. Videómánia 1 056 425
3. PamKutya 1 048 956
4. Peter Bence 773 581
5. Radics Peti 664 933
6. TheVR 662 464
7. luckeY 609 364
8. Peter Gergely 606 664
9. KerekMese 603 993
10. UNFIELD 595 744
Tovább a teljes listára
Mit nyújt Neked az Influencer toplista?
Ha Influencer vagy akkor...
Ha Influencer vagy akkor...

Ha Influencernek érzed magad, legyen akár csak 2.000 követőd is, regisztrálj, segítünk hirdetőt találni! 

Tovább
Ha influencert keresel kampányodhoz...
Ha influencert keresel kampányodhoz...

Válogass a listából, vagy keress meg minket, segítünk kiválasztani a Neked legjiobban megfelelő influencert! 

Tovább
Ha több Instagram követőt szeretnél
Ha több Instagram követőt szeretnél

Segítünk téged influencerré válni! Kapcsolataink, módszereink, adatbázisaink segítenek Neked villámgyorsan sok követőt szerezni! 

Tovább
Fizetett hirdetést szeretnél ezen az oldalon?
Fizetett hirdetést szeretnél ezen az oldalon?

Ha szeretnél kitűnni a tömegből, hirdess ott, ahol minden érintett léthatja! 

Tovább
Teljes körű közösségi média marketing érdekel?

Nincs időd Facebook vagy Instagram oldaladra? YouTube csatornát szeretnél, de nem tudsz filmeket készíteni? Minden terhet leveszünk a válladról! Teljes körű Közösségi média stratégia és kivitelezés profiktól! Facebook oldal vezetés, Instagram oldal vezetés, videók készítése, terjesztése, Facebook, Instagram és YouTube hirdetések készítését bízd tapasztalt és kreatív csapatunkra!

Teljes körű közösségi média marketing érdekel?
Az influencer marketing jogi kihívásai céges szempontból
2019-05-07
Hírek és ajánlatok
Az influencer marketing jogi kihívásai céges szempontból

Az influencer marketing megjelenése és elterjedése nem csak új üzleti lehetőségeket, hanem új kihívásokat is jelentett a marketingesek számára. A modern influencer marketing rövid, de tartalmas fennállása során nem egy botrányos esemény adott okot a különböző országok szervezeteinek, hogy szigorítsanak szabályzataikon, vagy teljesen új rendeleteket hozzanak az influencer marketinggel kapcsolatban. Ha mindez nem lenne elég, az online marketingeseknek arra is folyamatosan oda kell figyelniük, hogy ne kapjanak ki a Google-tól.

 

A megannyi szabályzat és fenyegető törvény mellett nem csoda, hogy a marketingeseknek nehezükre esik szárnyalni hagyni a kreativitásukat. A következőkben néhány általános tudnivalót szeretnénk megosztani az influencer marketing jogi oldaláról, végtelenül leegyszerűsítve.

Tovább
Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon
2019-05-02
Hírek és ajánlatok
Elkezdte eltüntetni a like-okat az Instagram, hogy a platform újra a képekről szóljon

Az Instagramot senkinek nem kell bemutatni – a világ egyik legnépszerűbb képmegosztója/közösségi platformja szinte mindenhol ott van, és milliók képtelenek kibírni úgy egy órát, hogy ne pillantsanak rá kedvenc alkalmazásukra. A Facebook tulajdonában álló hálózatnak fontos szerepe volt az influencer marketing, mint karrier-útvonal megalakulásában, és sokan a megélhetésüket alapozzák erre a platformra. Éppen ezért minden kisebb és nagyobb frissítés (az utóbbira jó példa volt a kronológiai idővonal leváltása) komoly hatással lehet egyesek munkájára.

Tovább