4 példa a sikeres mikroinfluencer marketingre

Influencer Toplista

Ahol az influencerek és a márkák találkoznak

Influencer vagyok

Influencerként regisztrálj az Influencer Toplistára, vagy jelentkezz Influencer Programunkba, hogy a márkák rád találjanak!

Influencert keresek

Megtaláljuk a tökéletes véleményvezért influencer marketing kampányodhoz, segítünk, hogy visszautasíthatatlan ajánlatot adhass!

4 példa a sikeres mikroinfluencer marketingre

Nem könnyű manapság a digitális marketingesek dolga. Nem elég, hogy az internetezők egyre nagyobb hányada (már így is több száz millió felhasználó) használ hirdetésblokkolókat, még a Google is igyekszik kizárni a zavaró hirdetéseket a Chomr böngészőben. Mi több, a közösségi médián sem igazán érvényesülhetnek azok, akik nem öntenek komoly pénzeket a hirdetésekbe, tekintve hogy például a Facebook algoritmusa is az ismerősöktől származó tartalmakat helyezi előtérbe.

4 példa a sikeres mikroinfluencer marketingre

Nem csoda, hogy egy ilyen helyzetben egyre több marketinges fordul az influencer marketinghez. Ha esetleg nem tudnád, az influencer marketing lényegében azt jelenti, hogy bloggereket, YouTube-ereket, vagy közösségi médiás személyiségeket kérsz fel arra, hogy termékeidről, vagy szolgáltatásaidról beszéljenek követőiknek. Egy jól megszervezett és kivitelezett influencer kampány rendkívül kedvezően megtérülhet – sokkal jobban, mint a legtöbb egyéb digitális marketingmódszer.

 

Azonban fő hátulütője, hogy kifejezetten drága is tud lenni: egy-egy nemzetközi sztár konkrét milliókat kér el egyetlen szponzorált bejegyzésért cserébe. A problémát tovább fokozza, hogy ilyenkor valójában az óriási követőbázis csupán egy töredéke az, aki talán ténylegesen érdeklődik is kínálatod iránt – ilyen esetekben a megtérülés csekély, a kampány pedig veszteséges.

 

Erre a dilemmára a mikroinfluencerek jelenthetnek megoldást. Ők azok a kisebb követőbázissal rendelkező influencerek, akik sokkal személyesebb, közvetlenebb kapcsolatot ápolnak rajongóikkal, köszönhetően többek között annak, hogy az emberek egyszerűbben azonosulnak egy velük azonos társadalmi státuszú valakivel, mint egy dúsgazdag hírességgel. A mikroinfluencerek mindemellett általában egy adott témát, vagy témakört fednek le, ezzel egy nagyon érdeklődő, aktív követőbázist gyűjtve maguk köré

 

Íme néhány tipp ahhoz, hogy hogyan hasznosítsd a mikroinfluencerek szűk, ámde annál erősebb befolyását!

 

1. Keresd meg a legideálisabb influencereket

Az M&Ms mikroinfluencerek segítségét kérte fel új menta ízesítésű cukorkáik népszerűsítésére Új-Zélandon. Az édességekre specializálódott cég egy influencer platform segítségével keresett magának sportolókat, divatbloggereket és pékeket egy több mint 4500 influencert tartalmazó adatbázisból.

 

Minden választott mikroinfluencer saját stílusában építette bele termékét megszokott tartalomfolyamába – a sportolók arról beszéltek, hogy milyen jól esik egy kis finomság egy edzés után, míg voltak pékek, akik tortareceptekben használták fel az új M&Ms cukorkákat. A kampány összesen 29 bejegyzést eredményezett, amelyek közel 680 ezer felhasználót értek el 12,6%-os aktivitási aránnyal.

 

A megfelelő influencerek felkutatása hosszadalmas munka lehet, de legalább többféleképpen is hozzáláthat egy márka. Például szétnézhet jelenlegi követői között, vagy végigböngészheti a releváns hashtageket vagy helycímkéket, hogy új lehetséges jelölteket találjon erre a pozícióra. Ezért érdemes inkább rápillantani egy influencer marketing platformra, amely egy helyen gyűjti össze a különböző méretű influncereket.

 

2. Legyen egy tartalomgyűjtő platformod

2007-ben a Gap divatmárka hat divatbloggernek biztosított korai hozzáférést akkori tavaszi kollekciójához. Mindegyikük képeket osztott meg az új Gap termékekről követőivel blogjaukon, amelyek olvasottsága ötezer és 300 ezer között mozgott (tehát mikroinfluencerek is voltak közöttük).

 

A márka egy külön kampánywebhelyet és egy Facebook albumot is készített (styld.by), amelyekre aztán feltöltötte a bloggerek által készített képeket. A kampány többek között azért sikerült olyan hatásosra, mert egy-két helyen összpontosította több influencer tartalmait.

 

3. Törekedj kreatív tartalmakra

A Travel Leaders is sikereket könyvelhetett el, amikor mikroinfluencereket használt közösségi média marketingje részeként. Persze az utazási irodák piaca rettenetesen telített, ezért a cég úgy gondolta, hogy valami igazán egyedivel igyekszik majd kitűnni a tömegből a Facebookon, ami már önmagában nagy kihívás egy ekkora platformon.

 

A Travel Leaders a Shuttlerock Instant Video technológiája segítségével rövid dinamikus videókat készített állóképekből, ami egy 79%-os növekedést eredményezett átkattintási arányukban.

 

A mikroinfluencerekkel való együttműködés gyakran úgy zajlik, hogy az adott partnerre bízod a tartalomkészítés oroszlánrészét. Azonban ez nem jelenti azt, hogy nem önállósíthatod magad, hogy ezzel is fokozd a kampány hatékonyságát – hasonlóképpen a Travel Leaders rövid videóihoz, vagy a Gap kampánywebhelyéhez.

 

4. Ne hanyagold el a határozott márkapromóciókat a mikroinfluencer tartalmak mellett

A mikroinfluencerek nyújtotta lehetőségekre hívta fel a figyelmet, amikor a Sperry’s Instagram felhasználók képeit kezdte el újraposztolgatni, amelyeket a termékeikről készítettek. Egy ezt követő utókampány a cég esős időre fejlesztett lábbelijeit helyezte a középpontba, illetve olyan divatbloggereket, akik már korábban is kedvelték a Sperry’s termékeit.

 

A kampány több mint 4,7 millió megjelenítést ért el, amelyek fele az influencereken keresztül érkezett. Mindemellett az Instagramról 66%-kal többen kattintottak át a Sperry’s webhelyére.

 

A Twitter egyik kutatása szerint az influencerek akár 2,7-szeresére is fokozhatják az emberek vásárlási szándékát. Amikor ez egy márkakampánnyla párosul, akkor ez a mutató közel 5,2-szeresre ugrik. Ezért érdemes a márkakampányokat influencer marketinggel kombinálni!

Kapcsolódó cikkek:

Az influencer marketing talán legnagyobb buktatója, hogy sok márka egyszerűen nem képes megfelelő partnereket választani kampányaihoz. Ez komoly hiba, hiszen a marketing e formája akkor működik jól, ha olyan...

Tovább

Habár csupán az elmúlt években vált igazán népszerűvé, az influencer marketing minden idők egyik legfelkapottabb és legsikeresebb marketingformájává nőtte ki magát, amit első sorban az internet...

Tovább

Az Instagramot bizonyára senkinek nem kell bemutatni. A Facebook tulajdonát képező közösségi hálózat a második legnagyobb a világon, ami havonta több, mint egymilliárd aktív felhasználót foglalkoztat, és...

Tovább
Csatlakozz hozzánk!

Szolgáltatásaink

Influencer Toplista

Kerülj fel a legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplistákra ingyenesen, hogy a márkák szeme előtt maradhass. Szerkeszd saját adatlapodat korlátok nélkül!

Regisztrálok
szolg
Influencer Program

Jelentkezz Influencer Programunkba, kerülj fel Toplistáinkra, válogass influencer marketing munkák tucatjai közül! Csináld nap mint nap azt, amiért rajongsz!

Jelentkezem
szolg
Márkáknak

Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy megtalálhassuk a márkádhoz, üzenetedhez és elképzeléseidhez leginkább passzoló influencereket! Álmodd meg, mi segítünk a megvalósításban!

Ajánlatkérés
szolg
Kiemelt helyek

Influencerként úgy érzed, még nem aknáztál ki minden lehetőséget? Válogass az Influencer Toplista kiemelt helyei közül, hogy megkerülhetetlen légy!

Tovább
szolg
Influencer Toplisták

A legnagyobb magyar influencerek listája

Instagram toplista
  Név Követők
1. Palvin Barbara 12 752 437
2. Dzsudzsák Balázs 1 056 755
3. Enji Night 833 829
4. Andy Csinger 659 110
5. Tóth Attila 523 160
6. Varga Viktória 516 395
7. Hódi Pamela 486 794
8. Kasza Tibi 464 207
9. Edina Kulcsár 460 288
10. Bercsenyi Balazs 451 232
Tovább a teljes listára
YouTube toplista
  Név Feliratkozók
1. PamKutya 4 294 967 295
2. CsChannel 4 294 967 295
3. VamosART 1 558 078
4. Videómánia 1 091 680
5. Peter Bence 825 245
6. Radics Peti 686 892
7. KerekMese 684 658
8. TheVR 671 606
9. luckeY 620 449
10. Peter Gergely 613 695
Tovább a teljes listára
Híreink

Cikkek

Az okostelefonok nagy részén valamilyen Android rendszer fut, amelynek saját Play Áruházában durván 3 millió alkalmazás lelhető fel. Ha emellé figyelembe vesszük, hogy többen érik el az internetet...

Tovább

Az Instagram minden idők egyik legsikeresebb közösségi platformja, amelyet az elmúlt években több olyan funkcióval is bővítettek a fejlesztők, amelyekkel kifejezetten a márkáknak kedveznek. A több...

Tovább

Az Instagram 2018 óta a második leglátogatottabb platform a Facebook után – több mint egymilliárd regisztrált felhasználójából napi szinten 500 millióan használják, és ez a szám egyre csak nőni...

Tovább
Influencer Toplista

A legnagyobb magyar influencereket összesítő Toplisták egy helyen. Kerülj fel az Influencer Toplistára, vagy regisztrálj Influencer Programunkra influencerként, találd meg nálunk a tökéletes véleményvezért kampányodhoz márkaként.

Menüsáv
Legfrissebb cikkeink
Vedd fel velünk a kapcsolatot